Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Katten lopen massaal weg door het warme weer

 
Post datum: 7/14/2006    Door: Lieke Jongbloed    3275 keer bekeken    
 
DEN HAAG - Katten nemen door het mooie zomerse weer massaal de benen. Doordat overal ramen en deuren openstaan, kiezen de dieren de weg naar de vrijheid en raken tot grote droefenis van hun baasjes uiteindelijk spoorloos.

Overal in het land hangen briefjes met noodkreten van mensen die naarstig op zoek zijn naar hun geliefde huisdier. De Haagse stichting Katvinder, die de diereneigenaren helpt in hun zoektocht, kan het werk nauwelijks aan. „Het is rond de vakantieperiode altijd drukker, maar nu merk ik duidelijk dat het mooi zomerweer is. We krijgen dan ook heel veel meldingen van poezen en katers die plotseling zijn verdwenen”, legt Nelleke Tissot van Papot, oprichtster van de katten-vindservice in de Haagse regio, uit.

Volgens Tissot van Papot is het verhaal bijna overal hetzelfde. „De dieren blijken vooral te ontsnappen via openstaande ramen. Zelfs uit flats of appartementen op zeven hoog. Ook staan nu veel meer mensen dan normaal bij de open deur bijvoorbeeld nog wat na te kletsen met het bezoek of met de buren en dan glipt het dier ineens weg.”

Volgens Tissot van Papot is voorkomen uiteraard beter dan genezen. „Het is echt zaak om alles goed dicht te houden. De dieren hebben het warm en gaan zelf op zoek naar verkoeling. Ze hoeven maar een klein gaatje te vinden en ze glippen ertussenuit.”

Ook mensen die op vakantie gaan moeten vragen of de verzorgers extra goed willen opletten. „De poezen die normaal altijd mensen om zich heen hebben en nu alleen maar af en toe de buurvrouw zien die de bak eten komt verversen, voelen zich eenzaam. Ook die zullen proberen hun baasjes te gaan zoeken.”

Als het dier onvindbaar blijkt, is het ophangen van briefjes in de buurt vaak een heel goede opsporingsmethode. „Je merkt gewoon dat veel dieren op deze manier terug worden gevonden. Ik adviseer mensen dan ook vaak om overal melding te maken”, aldus de Haagse.
 
  Een kat als dictator
  Kittens worden massaal gedumpt
  Woede over jacht op kat in het wild

Gerelateerd

Belg dumpt massaal dieren op internet

Honden en katten massaal gedumpt op internet

Katten massaal kopje onder in vaart Oosterzee

Kittens worden massaal gedumpt

  

In onze shop
Krabmeubel Summer Feeling
Dat is â??Summer Feelingâ?? puur voor uw kat! In het zomerse design is het krabmeubel Summer Feeling rondom bedrukt met een bonte bloemenwei met vlinders e...
EUR 2.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed