Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Rode kater Garfield in finale afslankwedstrijd

 
Post datum: 1/22/2005    Door: admin    2671 keer bekeken    
 
ZWOLLE - Op zijn tiende woog Garfield 9,4 kilo. Veel te veel, voor een kater. Zijn pootjes hielden het bijna niet meer en ook het verzorgen van zijn vacht ging moeizaam. Na een afslankprogramma van een jaar onder begeleiding van diëtistes weegt Garfield nu 6,2 kilo. Hij is één van de tien finalisten in de Nationale Afslankwedstreid voor honden en katten.

Garfield, de rode kater van Sylvia Schutte uit Zwolle, lijkt in alles op het stripfiguur. ‘Onze rode kater is liever lui dan moe en gek op voedsel. Het is een lief beest’, zegt baasje Sylvia. Garfields probleem was dat hij zwaarder en zwaarder werd. Vorig jaar mei vond Sylvia dat er iets moest gebeuren.

Garfield ging op diëet. Drie keer per dag kreeg hij een afgemeten hoeveelheid eten en er ging een stop op de snoepjesvoorziening. Hij werd er aanvankelijk niet vrolijker van. ‘Vroeger waren de voerbakjes van Garfield altijd gevuld. Hij weet nu precies wanneer hij zijn eten krijgt en is het daar niet altijd mee eens. Soms zit hij een kwartier van te voren al te blèren’, merkt Sylvia op.

Toch is Garfield een stuk positiever geworden nu er ruim 3 kilo af is. ‘Hij kan zichzelf weer verzorgen en weer normaal rondlopen. Dat is belangrijk voor een kat’, zegt Sylvia.

Linda Kronenberg van Dierenkliniek De Vijf Olifanten is trots, zowel op Garfield als op zijn baasje.

‘Het is niet gemakkelijk, het vergt veel dicipline. Gelukkig was Sylvia Schutte bijzonder gemotiveerd en is het afslankprogramma erg goed verlopen’, zegt Linda.

Ze komt in haar praktijk erg veel zwaarlijvigheid tegen onder honden en katten.

‘Na een castratie of sterilisatie is de hormoonhuishouding van een dier in de war, waarna het vaak dikker wordt. Het is belangrijk dat mensen daar rekening mee houden en andere voeding gaan geven’, merkt Linda op.

Gratis voer

Sylvia Schutte werd door de dierenkliniek gevraagd om mee te doen aan de Nationale Afslankwedstrijd, een initiatief van Hill’s Pet Nutrition.

Ze heeft zin in de finale op woensdag 26 januari in Amstelveen. ‘Ik vind het spannend maar vooral leuk. Ik gun het Garfield om te winnen.’

De rode kater heeft al een half jaar gratis voer gewonnen met zijn plek in de finale. De eerste prijs is een reischeque ter waarde van 1500 euro.

Garfield woog vorig jaar nog 9,4 kilo en dus veel te zwaar. Na het diëet weegt hij nu 6,2 kilo.
 
  Hoogbejaard maar kerngezond
  Verdriet om vermiste Snoepie
  Laares krioelt van zwerfkatten

Gerelateerd

Kater Priemel wint afslankwedstrijd

Bill Murray waarschijnlijk in Garfield 2

  

In onze shop
Feringa Menu Duo-Soorten 6 x 400 g, tijdelijk 5 + 1 gratis!
De met liefde geproduceerde Feringa Menu Duo-soorten bestaan uit een combinatie van vers bereid vlees of vis, verfijnd met wat groente of fruit en een vleu...
EUR 9.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed