Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Verdriet om vermiste Snoepie

 
Post datum: 1/20/2005    Door: admin    2238 keer bekeken    
 
ZWOLLE - De kinderen van scholengemeenschap Ambelt Oosterenk zijn droevig gestemd. Lapjespoes Snoepie, één van de troeteldieren van de kinderboerderij die bij de school hoort, heeft zich al sinds 6 januari niet meer laten zien.

Cor van Beesten is beheerder van de kinderboerderij aan de Dokter Hengeveldweg. ‘We hebben de dierenambulance en het dierenasiel gebeld. Snoepie is al eens eerder weggelopen. Ze werd toen gevonden en naar het asiel gebracht. Daar konden we haar toen weer ophalen’, zegt hij.

De kinderen zijn gek op het beest. ‘Het is een lieve, aanhalige poes. Ze is gewend om met mensen om te gaan omdat ze altijd op de kinderboerderij rondloopt. Daar zijn vaak kinderen aanwezig’, zegt Van Beesten.

Snoepie heeft geen vaste eigenaar, maar hoort al bij de kinderboerderij vanaf haar geboorte. ‘Ze wordt bijna twee jaar en loopt altijd vrij rond’, merkt hij op.

De lapjespoes, met een bruin, zwart en wit gekleurde vacht, was tijdens de kerstvakantie nog gewoon aanwezig op de kinderboerderij. Van Beesten geeft aan dat ze altijd even kwam kijken bij de dierenverzorgers. De poes hield zich ook op in de omgeving van het schoolgebouw.

Daarom vermoedt Van Beesten dat ze wellicht is meegenomen door iemand die haar voor een ‘zwervertje’ heeft aangezien.
 
  Laares krioelt van zwerfkatten
  Amber zet de dieren in de schijnwerpers
  Genoeg huisdieren in Stadshagen

Gerelateerd

Animal Alert voor vermiste dieren

Pekelder kinderen attenderen op kattenhater

Katten beschermen kinderen tegen allergie

Sekte VS misbruikt kinderen en dieren

  

In onze shop
10 + 2 gratis! Catz Finefood 12 x 200 g
De vitaliteit en gezondheid van een kat hangen in grote mate van haar voeding af. Catz Finefood staat voor een soortgerichte, evenwichtige en natuurlijke k...
EUR 14.15
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed