Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Laares krioelt van zwerfkatten

 
Post datum: 1/19/2005    Door: admin    2173 keer bekeken    
 
ENSCHEDE - De Laares kampt met zwerfkatten en niet zo weinig ook. In de half afgebroken wijk lopen er tientallen rond. Het vermoeden bestaat dat vertrekkende bewoners hun huisdieren achterlaten. Er zijn mooie exemplaren bij. Zo sluipt er een tweetal langharige perzen rond met inmiddels zwaar verwaarloosde vacht.

Wijkcommissievoorzitter J. Mourik zegt dat enige tijd geleden in een slooppand op de hoek Begoniastraat/Rozenstraat minstens dertig katten huisden. Ook in afgedankt meubilair zoeken ze onderdak. Ze trof diverse dieren aan in een aan de straat gezet bureau.

De katten vermeerderen zich en raken verwilderd en schuw. De Dierenbescherming heeft al eens vangkooien geplaatst maar ziet daar om niet bekende reden nu vanaf.

Buurtconciërge J. Subelack wil opnieuw contact opnemen om anderszins de overlast tegen te gaan. De zwerfkatten krabben ondermeer vuilnisbakken en -zakken open op zoek naar voedsel. Ook schooieren enkelen miauwend om eten.
 
  Amber zet de dieren in de schijnwerpers
  Genoeg huisdieren in Stadshagen
  Kat wekt baasje bij brand in woning

Gerelateerd

Meld zwerfkatten tijdig bij het asiel

Nieuw verblijf zwerfkatten in Hof van Ede

Overlast zwerfkatten voorkomen

Sophia KattenBond haalt € 2500 op voor Amsterdamse zwerfkatten

Stichting Zwerfkatten blij verrast

  

In onze shop
2 kg Royal Canin Hair & Skin Care Kattenvoer
De vacht van de kat weerspiegelt in zekere zin zijn gezondheid. De dikte, haarkleur en glans kunnen veranderen wanneer uw kat ziek is of niet genoeg voedin...
EUR 17.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed