Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Nieuw soort kat voor mensen met allergieŽn

 
Post datum: 6/4/2006    Door: admin    8018 keer bekeken   
bron link 
 
Lopende ogen, huiduitslag, astmatische aanvallen. Voor mensen die last hebben van allergieŽn zijn dat slechts enkele van de reacties die ze krijgen wanneer ze geconfronteerd worden met een kat. Maar dat is nu voorbij want de eerste niet-allergische kat is op de markt.

Heel wat mensen krijgen allergische klachten wanneer ze ergens zijn waar een kat is. Heel wat potentiŽle kattenliefhebbes zijn allergisch zijn voor het dier. Of beter gezegd, voor een proteÔne die zit in de huidschilfers en het speeksel van katten en die bij een astmapatiŽnt bijvoorbeeld binnen enkele minuten tot een hevige allergische reactie leidt.

Die oorzaak was al lang bekend, maar een remedie bleef tot dusver uit, alle lapmiddelen ten spijt. Nu hebben onderzoekers van de firma Allerca, in het Amerikaanse San Diego, eindelijk de eerste katten gekweekt die dit schadelijke proteÔne niet hebben. Oorspronkelijk wilden ze daar in CaliforniŽ genetisch gemanipuleerde katten kweken die allergievrij zouden zijn, maar daarvan werd afgezien uit vrees dat de dieren die ter wereld zouden komen neveneffecten zouden vertonen.

Uiteindelijk is, na vele jaren van proefnemingen, vastgesteld welke kortharige katten die geduchte proteÔne niet hebben, en met hen wordt nu gekweekt. Met succes.

Vooraleer mensen met kattenallergie nu een fles champagne opentrekken toch nog een waarschuwing: de prijs voor zo'n kat bedraagt momenteel 10.000 euro.
 
  Opendeurdag bij Dierenopvangcentrum Waterland
  Kat zat 26 dagen zonder eten opgesloten
  Poezenplaag op de centrale markt in Paramaribo

Gerelateerd

'Om mensen zoals ik te helpen'

Kat zet 50 000 mensen zonder stroom

'Katten maken mensen gek'

50.000 mensen zien Kattenstoet passeren

Dierenarts moet dicht bij de mensen staan


 Reakties op dit artikel: (1 reakties totaal)
Post datum: 4/21/2011 9:32:57 PM   Gepost door: Jannette
APRIL 2011 Ik wil zo ontzettend graag een poes net als vroeger tijdens mijn kinder- en meisjesjaren. Na dertien jaar met mijn lieve, maar allergische man, hebben denken we door de hond van Obama aan de mogelijkheid van een poes zonder die schadelijke prote#239ne, of aan andere oplossingen. We wonen in Twente. Wie helpt? MvG, Jannette 0743490622

  

In onze shop
Hagen Catit Drinkfontein 3 l
Net zoals wij mensen hebben ook dieren water nodig om te overleven. Het lichaam van een kat of een hond bestaat voor ongeveer 70% uit water. Als u uw huisd...
EUR 45.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed