Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Bon om kat te laten castreren of steriliseren

 
Post datum: 5/27/2006    Door: Wim DEHANDSCHUTTER    3159 keer bekeken   
bron link 
 
BEVEREN - Beverse gezinnen met een kat krijgen een kortingsbon om hun huisdier te laten steriliseren of castreren. Daarmee hoopt het gemeentebestuur het overschot aan miauwende viervoeters in te dijken. ,,Deze maatregel vermijdt dat er nog meer katten bijkomen'', zegt de gemeente.

Elke familie mag om de vijf jaar een cheque aanvragen: een van 25 euro voor de castratie van het huisdier en een van 50 euro voor de sterilisatie. ,,De katteneigenaar hoeft dan nog maar de helft van de kosten te betalen om zijn dier onvruchtbaar te laten maken'', zegt schepen Ludo De Block (Kartel).

De bon is geldig bij tien Beverse dierenartsen. De Block hoopt dat de maatregel de bevolking ertoe aanzet niet te veel katten te kweken. ,,In heel wat wijken zijn er teveel katten. Het kost ons veel moeite die te vangen.''

De campagne is een uitloper van de zwerfkattenactie, die in maart van start ging. De gemeente ving sindsdien dertig zwervende viervoeters en liet hen steriliseren of castreren bij een van de tien deelnemende dierenartsen.

Zeven katten waren zo ziek dat ze een spuitje kregen. De overige drieŽntwintig werden teruggeplaatst. De gemeente werkte vroeger samen met de Wase Dierenbescherming maar ze kreeg geen inzage in de cijfers over het aantal gevangen katten. Daarom werd de samenwerking stopgezet. De Block denkt dat vele dieren een dodelijk spuitje kregen.

De organisatie van Beverse Dierenvrienden waardeert de inspanning van de gemeente om het probleem aan te pakken. ,,Toch blijft het jammer dat zwerfkatten scheef worden bekeken'', zegt Nicole Michelet. ,,De gemeente zou via haar infoblad de bevolking moeten duidelijk maken dat gecastreerde en gesteriliseerde exemplaren geen overlast veroorzaken voor de buurt, als ze gecontroleerd gevoederd worden.''

Volgens haar zijn er nog meer inspanningen nodig. ,,Waarom stelt de gemeente geen gemotiveerde agent aan, gespecialiseerd in de dierenwelzijnwet, als aanspreekpunt voor de inwoners?'', vraagt Michelet zich af.

De gemeenteraad moet het subsidiereglement dinsdag goedkeuren. De inwoners kunnen de waardebons vanaf september of oktober afhalen. Bedoeling is het initiatief jaarlijks te herhalen, telkens in het najaar.
 
  Mensenkleren op kattenmaat
  Asiel zit bomvol met katten
  Woning gezocht voor 45 katten

Gerelateerd

Kattenstad subsidieert niet langer het steriliseren van katten

Korting op steriliseren van poezen en castreren van katten

Eťn op twee gezinnen heeft huisdier

Het op jonge leeftijd castreren van poes en kater

  

In onze shop
8 kg Hill's Feline Sterilised Cat Young Adult Tonijn Kattenvoer
Hill??s Feline Sterilised Cat Young Adult Tonijn is een optimaal aangepast kattenvoer voor gecastreerde katten van 6 maanden tot 7 jaar. Veel kattenbezitte...
EUR 49.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed