Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Pleegadressen kittens omgeving Winschoten

 
Post datum: 5/22/2006    Door: admin    4465 keer bekeken   
bron link 
 
Het Dierenasiel Winschoten zoekt per direct pleegadressen voor kittens in Winschoten en omgeving. Jonge poesjes zijn extra kwetsbaar voor infecties en hebben meer persoonlijke zorg nodig dan het asiel kan bieden. De meest geschikte pleegadressen voor kittens zijn met name mensen die ervaring hebben met katten en liefst zonder eigen katten (vanwege het mogelijke besmettingsgevaar) of met een aparte ruimte om de kittens gescheiden te kunnen houden van eigen dieren. Ook is eigen vervoer van en naar het asiel wenselijk. De pleegadressen worden door het asiel voorzien van voer, etc. en het asiel regelt uiteraard ook goede tehuizen voor de kittens zodra ze kunnen worden geplaatst. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Dierenbescherming Afdeling Groningen, telefoonnummer (050) 313 52 01/318 91 31 op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 16.00 uur.

De laatste jaren zit het asiel bijna het hele jaar vol met katten, de gemiddelde bezetting in Winschoten schommelt tussen de 50 en de 100 katten. Het grote nadeel van zoveel dieren bij elkaar is het risico van de uitbraak van besmettelijke ziektes, zoals de kattenziekte en de niesziekte. Ondanks het feit dat alle asielkatten standaard hiertegen worden ingeŽnt, is de infectiedruk dermate hoog dat met name de kittens toch vaak ziek worden. Kittens zijn nog te jong om te worden ingeŽnt en hebben alleen maar bescherming als hun moeder immuun is. Daarom streeft het asiel ernaar om kittens zoveel mogelijk in pleegadressen onder te brengen. Het kan hierbij gaan om kittens met of zonder moederpoes, waarbij vooral de laatste categorie intensieve verzorging nodig heeft en met de fles gevoed moeten worden.
 
  De circusleeuw blijft welkom
  Oranjegekte voor hond en kat
  Omgekomen katten mogelijk vergiftigd

Gerelateerd

Sluiting dreigt voor dierenasiel Amsterdam-Noord/Oostazaan

Open dagen dierenasiel op 2 en 3 oktober

Uitgedroogde poezen bij dierenasiel Winschoten

Open Dag Dierenasiel Amsterdam

Hoorns dierenasiel overvol met jonge katjes

  

In onze shop
Valeriaan-Kattenspeelkussen Patchwork-Uil
Het kussen met de welzijns-geur wordt snel de lievelingsvriend van uw kat! De zachte stof is met veel dinkel en 8 gram hoogwaardige valeriaan gevuld. De aa...
EUR 4.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed