Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Omgekomen katten mogelijk vergiftigd

 
Post datum: 5/19/2006    Door: admin    2407 keer bekeken   
bron link 
 
ALMERE - In de nacht van woensdag op donderdag zijn twee katten in de Bouwmeesterbuurt overleden. En van de eigenaren, Monica Habich, denkt aan vergiftiging en heeft pamfletten in de buurt opgehangen om andere kattenbezitters te waarschuwen. Ook heeft zij, net als de andere katteneigenaar, aangifte gedaan bij de politie.

De vijf jaar oude kater van Habich was twee dagen voor zijn overlijden nog helemaal gezond verklaard door de dierenarts. ,,Hij mankeerde niets, maar gisterochtend vonden wij hem dood in de achtertuin. Omdat hij verder geen verwondingen had, maar wel schuim om de bek, denkt de dierenarts aan vergiftiging. Bij de andere overleden poes is het hetzelfde verhaal", vertelt een aangeslagen Habich.

Buurtbewoners reageren geschokt op de dood van de twee katten. Corrie Stolk: ,,Ik hoorde het vanmiddag (gisteren, red.). Ik heb twee katten. Gelukkig blijven die altijd binnen." Sylvia de Cuba: ,,Het zal je maar gebeuren. Zelf heb ik geen katten, maar wel een hond. Bang dat hem iets overkomt, ben ik niet. Het gaat vermoedelijk om vergiftiging staat op de pamfletten, het is dus niet zeker."

Debbie Buutveld had nog niets over het overlijden van de katten gehoord, maar heeft wel twee katten, waarvan n buiten komt. Haar reactie op het nieuws: ,,Dan ga ik hem nu onmiddelijk naar binnen halen."

Bij de Dierenambulance zijn nog geen meldingen over vergiftiging van katten binnengekomen. De inspecteur van de Dierenbescherming afdeling Almere wijst er op dat schuim rond de bek niet altijd hoeft te duiden op vergiftiging. Ook een shock na bijvoorbeeld een aanrijding kan er toe leiden dat een kat gaat schuimbekken.

 
  Negen katten weg in een jaar
  Actie tegen dierproeven Procter & Gamble
  Gekibbel over opvang van dieren

Gerelateerd

Wilde katten vergiftigd om bedreigde papegaai

Katten mogelijk vergiftigd in Almere

Kat mogelijk overleden door eten van gif

Hond graaft overleden kat-maatje op

Katten mogelijk mishandeld in Stompwijk

  

In onze shop
3 kg Pro Plan Kitten Rijk aan Kip Kattenvoer
Pro Plan Kitten Rijk aan Kip is een uitgebalanceerd kattenvoer voor kittens (1 tot 12 maanden) maar ook voor drachtige of zogende katten. In het eerste jaa...
EUR 21.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed