Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Actie tegen dierproeven Procter & Gamble

 
Post datum: 5/18/2006    Door: admin    3528 keer bekeken   
bron link 
 
Procter & Gamble laat dierproeven doen voor de ontwikkeling van nieuwe chemische en cosmetische producten en ingrediŽnten en zelfs diervoeders.

Woensdagmiddag hebben 7 activisten van Bite Back verkleed als proefdieren en een dierproefnemer, bij het hoofdkantoor van multinational Procter en Gamble (P&G) in Strombeek-Bever, luid protest aangetekend tegen het proefdierenbeleid van het bedrijf. Zes van de zeven activisten slaagden erin om het goed beveiligde terrein op gaan en de directie en de werknemers te confronteren met het harde en onethische dierproevenbeleid. De actievoerders verlieten niet uit eigen beweging het terrein, maar werden door politiediensten verwijderd. Een activiste werd administratief aangehouden, en na een kort verhoor weer vrijgelaten.

Procter & Gamble laat dierproeven doen voor de ontwikkeling van nieuwe chemische en cosmetische producten en ingrediŽnten en zelfs diervoeders. Wereldwijd zullen er deze week ruim 150 protestacties plaatsvinden tegen het gebruik van proefdieren door P&G.

Procter & Gamble is Ďs werelds grootste producent van consumentenproducten, en brengt een breed assortiment aan haarverzorgings- en cosmetische producten, wasmiddelen, snackvoeding, maandverband - en papierproducten en dierenvoeding op de markt. P&G maakt op de Belgische commerciŽle tv-zenders heel veel reclame voor deze producten.

P&G geeft toe dat er onder andere caviaís, hamsters, konijnen, fretten, ratten en muizen worden gebruikt voor hun Ďproductveiligheidsonderzoekí, en honden en katten worden gebruikt in experimenten voor hun dierenvoeding Iams en Eukanuba. P&G is erg zwijgzaam over de aard van hun dierexperimenten en geeft de indruk dat ze enkel dierproeven inzetten als laatste middel. Dit is onjuist. P&G heeft bijvoorbeeld herhaaldelijk, en zonder dat het wettelijk was vereist, een chemisch ingrediŽnt genaamd ĎNOBSí op dieren getest, ondanks het gegeven dat het chemisch product al jaren door mensen wordt gebruikt en veilig is bevonden bij menselijk gebruik. In november 2002 lekte een interne memo uit (bron: Britse krant The Independent) waaruit bleek dat het bedrijf in het geheim lobbyde bij de Europese Unie, waarbij ze probeerden een voorstel te blokkeren voor een Europese ban op dierproeven voor cosmetica en toiletartikelen.
Enkele voorbeelden van P&G dierexperimenten:

Dodelijke chemische inhalatieproeven op hamsters, muizen en ratten
P&G is betrokken bij genetische manipulatie van muizen, dit om nieuwe wegen te ontwikkelen voor het testen van ingrediŽnten voor producten zoals was - en schoonmaakmiddelen en cosmetica.
Giftigheidsproeven op honden waarbij ze gedwongen worden chemicaliŽn in te slikke.
Honden en katten die maanden tot jarenlang in laboratoriumkooien worden gehouden voor diervoederonderzoek. Als resultaat van wereldwijde protesten zegt P&G geen katten en honden meer te doden voor diervoeders. Wel worden er daarvoor nog andere diersoorten gedood.
Kanker en toxische testen op ratten en muizen voor optimale bleekmiddelen en andere waspoederingrediŽnten
Allergietesten op caviaís, enz.

Bite Back roept consumenten op om de producten (te vinden op www.biteback.be) van P&G te boycotten. Er zijn immers zoveel alternatieven. Consumenten kunnen bij Bite Back een lijst verkrijgen van bedrijven die niet op dieren testen.

 
  Gekibbel over opvang van dieren
  Krijsen, vreten en ook nog sproeien
  Kat aangevallen door hond

Gerelateerd

Burgerinitiatief tegen dierproeven op honden en katten

Stichting Informatie Dierproeven tegen afschaffen dierproeven

Prinses opent nieuwe productiefaciliteit van Intervet

Populaire kattennamen, aparte namen nieuwe trend

Unieke documentaire over de ontwikkeling van ongeboren kittens


 Reakties op dit artikel: (1 reakties totaal)
Post datum: 3/15/2009 11:14:09 PM   Gepost door: ria mentink
Beste mensen, Onderneem svp actie tegen de zg. slimme energie meter Laat u de z.g. slimme energie meter, waarover op 24 maart a.s.in de 1ste kamer wordt beslist, niet door de strot duwen. Het is alleen in het belang van de energiebedrijven niet in uw belang. De overheid en de energiebedrijven hebben nagelaten ons te informeren we krijgen het koud op ons dak als we niets doen. Bescherm uzelf tegen inbreuk op uw privacy : de slimme energiemeter kan voor meer doeleinden worden gebruikt dan het registreren van uw gebruik en eenmaal geplaatst kan je uzelf er niet meer tegen beschermen. Weet wat u in huis krijgt als het plan doorgaat en wat kwaad willenden er allemaal mee kunnen doen. Zie daarvoor de informatie op de website. http://vrijbit.nl/dossier/dossier-energiemeter Daarom waarschuwt de consumentenbond voor deze slimme energiemeter. Bescherm uzelf en je gezondheid tegen ongewenste schadelijke straling die de meter afgeeft. Je krijgt als het ware een extra zendmast in huis. We staan al voortdurend bloot aan straling die ons verzwakt, niet nog meer straling.Straling kan je niet zien maar wel meten als je een apparaat daarvoor hebt. Protesteren helpt! Ga naar onderstaande site, daar vind je de voorbeeldbrief die je kunt kopi#235ren en/of daar vind je ook de petitie die je kunt ondertekenen. Hoe meer mensen de petitie ondertekenen des te meer motiveren zij bezoekers op de site om het ook te doen. http://vrijbit.nl/dossier/dossier-energiemeter In de bijlagen in deze mail vind je de voorbeeldbrief en de tekst van de petitie op de site. Op de voorbeeldbrief in deze bijlage heb ik er zelf het stukje over straling aan toegevoegd. Let op: Je e-mail protest dit geldt niet voor het ondertekenen van de petitie , maar ook je protest via de post , is alleen geldig als je naam en adres erbij staan. warmolt.deboer@eerstekamer.nl Je kunt via dit e- mailadres griffier vragen om je post of mail, aan alle leden van de 1ste kamer door te sturen/mailen. Geef de informatie svp de meeste mensen weten er namelijk niets vanaf! Het definitieve besluit ligt nu bij de 1ste kamer en dat besluit valt op 24 maart 2009. Daarna kunnen we er niets meer aan doen, nu kunnen we het besluit nog be#239nvloeden. De energie bedrijven hebben er alles aan gedaan om de regering op hun hand te krijgen, wij kunnen ons tegenwicht bieden. Het initiatief tot deze actie komt niet van mij, ik ondersteun het en help mee omdat ik geen slimme meter in mijn meterkast wil. Kom voor uzelf op doe mee! Ik wens ons veel succes. Vriendelijke groet, Ria Mentink

  

In onze shop
Almo Nature Classic Kattenvoer 6 x 280 g
Almo Nature kattenvoer wordt uit natuurlijke en hoogwaardige grondstoffen bereid en biedt uw kat alle variatie en echtheid, die alleen een ongedenatureerd ...
EUR 14.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed