Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Omstreden kattenhandel in Stadskanaal

 
Post datum: 5/4/2006    Door: admin    5144 keer bekeken   
bron link 
 
Stadskanaal - Ze zou zieke katten op straat dumpen en verkopen. Zeggen in ieder geval vijftien mensen die bij het TROS-programma Opgelicht hun beklag hebben gedaan over een inwoonster van Stadskanaal. Opgelicht besteedde deze week uitgebreid aandacht aan de handelwijze van de vrouw.
Gesteld werd dat de Kanaalster via internet aan gratis (ras)katten probeert te komen om ze vervolgens via het wereldwijde web te verkopen. Omdat de beestjes vaak ziek werden, betaalden klanten soms honderden euro’s aan dierenartsen. ”Andere katjes waren binnen drie weken dood”, reageert redacteur Marieke van der Snel van Opgelicht.

De zaak speelt al zeker een jaar, weet woordvoerster Marieke van Dijk van de Dierenbescherming afdeling Groningen. ”Dat heeft vorig jaar november ook tot een proces-verbaal geleid”, reageert Van Dijk.

Voor de Dierenbescherming is duidelijk dat de Kanaalster de katten slecht verzorgde. Bovendien verkoopt ze volgens Van Dijk dieren zonder over een zogenoemd UBN-nummer te beschikken. ”Dat nummer heb je nodig als je in dieren handelt. Om het nummer te krijgen moet je aan allerlei voorwaarden voldoen en ook over een diploma beschikken. Dat doet deze mevrouw niet.”

Van Dijk haalt het Honden- en Kattenbesluit aan. ”Daarin staat dat je geen dieren mag verkopen, tenzij je aan voorwaarden voldoet. Dan heb je het over de inrichting van een ruimte, quarantaine-plekken. Ook dit is niet in orde.”

De woordvoerster van de Dierenbescherming grijpt de incidenten aan om mensen die via internet een dier willen kopen, te waarschuwen. ”Dit is één voorbeeld, maar er zijn er veel meer. Ons advies: ga altijd zelf kijken en wees gezond achterdochtig. Natuurlijk, een diertje kan er zielig uit zien. Maar door het mee te nemen, houden mensen malafide handel in stand.”

Volgens Van Dijk wordt, ook in de provincie Groningen, heel wat afgehandeld. ”Wij krijgen op jaarbasis ruim vijfhonderd klachten binnen over dierenmishandeling of slechte verzorging. Je kunt dus wel na gaan, dat deze zaak in Stadskanaal slechts het topje van de ijsberg is.”

De kattenhandelaarster zelf was woensdag telefonisch onbereikbaar om haar kant van het verhaal te vertellen. Bij haar huis aan de Zonnedauwlaan werd niet opgedaan.

 
  Politie onderzoekt vergiftiging poezen
  Zandbakken vervuild en leeggeroofd
  Zwarte kat berispt foutparkeerders

Gerelateerd

Katten steeds vaker op straat gezet

Boete na dumpen katjes

Vrouw wilde gothickatten verkopen

Meer dan 1250 honden en katten van de straat


 Reakties op dit artikel: (3 reakties totaal)
Post datum: 11/7/2007 5:58:41 PM   Gepost door: angelique
ik vind dit raar dat er niets aan gedaan word, een mevr. hier in de buurt kon door omstandigheden haar perzen niet meer verzorgen, de katten waren supergezond maar alleen de vachten zaten behoorlijk in de knoop. met politie en dierenbescherming zijn daar een tiental katten weggehaald, en proces verbaal opgemaakt, terwijl de katten in uistekende konditie van gezondheid waren. waarom gebeurt dit niet bij zo iemand!!!! heel raar. hier klopt iets niet!!!

Post datum: 5/16/2011 1:23:35 PM   Gepost door: Sophia
Ik wilde even mensen op de hoogte stellen dat deze dame nog steeds actief is op marktplaats. Ik had al een slecht gevoel, na adres ontvangen te hebben bevestigd.

Post datum: 3/25/2013 12:40:09 AM   Gepost door: anne
Hallo. Kattenhandelaar Groningen nog steeds zeer actief op MP!! Vele namen en plaatsnamen worden gebruikt. Vr Gr.

  

In onze shop
11 + 1 gratis! 12 x 85 g Gourmet Fisherman's Delights
Gourmet Fisherman~s Delights zijn sappige, kostelijke creaties met vis voor alle volwassen katten met een fijne smaak. De kostelijke recepturen met hoogwaa...
EUR 8.24
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed