Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Gif doodt vijf huiskatten in Oude Pekela

 
Post datum: 5/1/2006    Door: admin    1912 keer bekeken   
bron link 
 
Oude Pekela - Het heeft er alle schijn van dat in Oude Pekela een kattenhater actief is. In de buurt van de Ring zijn de afgelopen dagen vijf dode katten gevonden. Ze waren allemaal vergiftigd. Ina van den Hout is zo geschrokken dat zij haar twee katten nu binnenhoudt. Ze is niet alleen bang dat haar dieren het loodje leggen, ook vindt ze het werk van de kattenhater gevaarlijk voor kleine kinderen.

’’Nu hebben de katten waarschijnlijk van de metworst zitten eten, maar straks doet mijn kleine kind dat wellicht ook’’, klinkt het angstig.
Meer mensen in de buurt, zo weet Van den Hout, hebben zoiets van ’dit kan niet, dit moet stoppen.’ Bij de politie is tot nu toe één melding binnengekomen van de gruwelijke wijze waarop de katten de dood hebben gevonden.

Politiewoordvoerder Paul Heidanus adviseert de Pekelders, die hun kat missen of dood hebben gevonden, aangifte te doen bij de politie. ’’Er is dan sprake van het vernietigen van een dier. Bij meerdere aangiften kunnen we zoeken naar parallellen. Op basis van aangiften ho-pen we de verdachte of verdachten te vinden’’, aldus Heidanus.

Er is nog geen dode kat onderzocht om een antwoord te krijgen op de vraag waaraan het dier is overleden. Bij de plaatselijke dierenarts, Van der Ende-Jongert, hebben zich nog geen gedupeerde kattenbezitters gemeld.

Vrij recent was het ook raak in Pieterburen. Daar werden enkele katten vergiftigd met landbouwgif. Sinds 1994 is het daar bijna elk voorjaar raak. Uit onderzoek werd duidelijk dat de katten makreel hadden gegeten die in gif was gedompeld.

 
  Nieuw contract gemeente over opvang zwerfdieren
  10 huiskatten treden op in het Circus
  Week van het Huisdier in teken van Huisdier & Kind

Gerelateerd

Sterilisatie van huiskatten verplicht in België?

Dierenambulance: Kattenhater actief

Angst voor kattenhater in Vogelbuurt

Mogelijk kattenhater actief in Brummen

Kattenscheerder actief in Veendam

  

In onze shop
Happy Cat Adult Sterilised
Gecastreerde katten komen het gemakkelijkst in gewicht aan, omdat ze door de homonale veranderingen minder actief zijn en daarnaast wel hun eetlust behoude...
EUR 42.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed