Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Speurders-actie tegen online puppyhandel

 
Post datum: 4/14/2006    Door: Erwin Boogert    2505 keer bekeken   
bron link 
 
Handelssite Speurders.nl neemt actie tegen malafide fokkers die honden en katten fokken en die in bulk te koop aanbieden op de Telegraaf-advertentiesite. De Dierenbescherming reageert enthousiast, maar heeft haar bedenkingen bij de effectiviteit.

Speurders.nl maakt het dierenhandelaren moeilijker om puppies uit doorfokkerij via internet te verhandelen. Doorfokken staat voor het op ongezonde wijze fokken van katten en honden. De advertentiesite laat fokkers nog maar een advertentie per persoon plaatsen om bulkverkoop onmogelijk te maken. Het bedrijf: "We hebben deze maatregel genomen om het podium aan de zogenaamde ´broodfokkers´ fors te verkleinen."

De Dierenbescherming reageert in eerste instantie enthousiast. "Absoluut fantastisch dat internetbedrijven hier actie tegen ondernemen." Maar nuanceert: "Eigenlijk moeten advertentiesites het handelen in dieren totaal verbieden." Woordvoerder Dorland kritisch: "Niets staat een broodfokker in de weg om advertenties te plaatsen onder verschillende e-mailadressen en met nepnamen." Enkel blokkeringen op het niveau van IP-adres zou broodfokkers de wind uit de zeilen kunnen nemen.

De dierenrechtenorganisatie zegt in gesprek te zullen gaan met Speurders.nl om de puppyhandel nog scherper aan te kunnen pakken. Ze roept ook andere handelssites op om alle handel in jonge dieren van hun handelssites totaal te weren.

De Dierenbescherming vermoedt dat er jaarlijks vele tienduizenden jonge honden en katten via internet de weg vinden naar nieuwe eigenaren. "Deze vorm van internethandel is een trend van de laatste jaren. Vroeger gebeurde het via de krant. Op de ware omvang van het probleem hebben we geen zicht."
 
  Mica moet leven met kogels in haar lijf
  De onweerstaanbare geur van vis
  ’Alleen de hechtingen moeten er nog uit’

Gerelateerd

De Poezenweide opent grote online kattenwinkel!

Kattenmoordenaar gepakt dankzij online speurtocht

  

In onze shop
10kg + 2kg gratis Royal Canin Sensible 33 Kattenvoer
Een deel van alle katten heeft last van een sensibele vertering. Een gevolg hiervan is een zachte ontlasting. Deze katten kunnen daarom het beste worden ge...
EUR 51.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed