Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Oudste kat van Nederland

 
Post datum: 4/6/2006    Door: admin    9431 keer bekeken   
bron link 
 
Dikke Muis, de zwarte kater van Ruurd Hallema, is vermoedelijk de oudste kat van Nederland. Vandaag werd Muis 27 jaar!

Muis is inmiddels doof en hij rent niet meer zo hard als vroeger, maar verder maakt Muis het nog prima. Volgens zijn baasje heeft hij ook geen tijd om de hele dag in een hoekje te liggen slapen. De vijf andere katten in het huis houden hem wel jong.

Of Muis ook echt de oudste kat van Nederland is, is niet helemáál zeker. De woordvoerster van de federatie van Nederlandse Kattenverenigingen denkt van wel. De meeste katten worden niet ouder dan 20, dus Muis maakt een goede kans.

Oudste kat of niet, ook katten worden op hun verjaardag in het zonnetje gezet. Jarige Muis mag vandaag eten wat hij het aller lekkerst vindt: rosbief en slagroom.
 
  „Onderschat rol kat bij vogelgriep niet”
  Rol huisdieren bij vogelgriep onderschat
  Plezierpil voor katten

Gerelateerd

Op zoek naar de dikste kat van Nederland

Moralistisch Nederland blij met dierenpolitie

Wielrenner rijdt over zwarte kat

Grote katten ook in Nederland te krijgen

Grootste dierenasiel van Nederland geopend


 Reakties op dit artikel: (15 reakties totaal)
Post datum: 5/22/2006 9:34:01 PM   Gepost door: Maudy Kreminicki
Goedenavond. Ik las het verhaaltje van Muis 27 jaar en wij dachten dat onze kat oud is 21,5 jaar. Wij hebben een hele witte kat en hoort wel hoge geluiden en is ook best nog wel vief. Ik denk zeker dat het de oudste kat van nederland is. Veel succes en nog wat jaartjes erbij voor Muis.

Post datum: 6/5/2006 12:30:07 PM   Gepost door: cj kalmeijer
Wij hebben een europees korthaar van 27 jaar oud. Het is een poes,die al heel vroeg gesteriliseert is. Ik heb niet mee willen doen voor de oudste kat van nederland,omdat je dan wel met bewijzen moet komen van de geboortedatum,en dat is nu net het hete hangijzer waar het om draaid. Bij raskatten is dat wat gemakkeijker,omdat je een stamboom aanvraagt,en daar staan dan alle gegevens op. Ze is in ieder geval zo stijf als een plank,en druld voor haar uit. Ze slaapt ook heel veel. Het is een zwarte poes ,met een wit vlekje onder haar kin,erg aanhankelijk en ligt graag bij mij op schoot. Als u fotos wil hebben dan hoor ik het wel. Let wel ,dit is geen grap.

Post datum: 10/10/2006 8:41:31 AM   Gepost door: noor
hallo mijn poes was 22 jaar maar is helaas overleden in mijn tuin tuin in portugal.ik hoop dat het beter gaat met muis dan met mijn poes. -xxx- noor uit portugal.

Post datum: 12/16/2007 11:50:51 PM   Gepost door: ellen hageraats
Hallo , ik kwam op jullie website terecht omdat ik iets zocht over de oudste kat van Nederland. Ik was benieuwd , omdat ikzelf 4 schatten van katten heb. Tutti van 8,Igor en Lola van allebei 14 jaar en onze opa Moppie die op 24-12 23 jaar oud mag worden. Moppie is een witte kater die nog behoorlijk wat in zijn mars heeft en veel respect afdwingt bij de rest van de kattenfamilie, alleen buiten dan laat hij het vuile werk dor zijn maatje Igor opknapen hahaha. Bij ons thuis wil hij nog weleens de baas zijn en ravot er dan op ls, maar dan moet hij wel 3 dagen in zijn mand bijkomen en oh wee als iemand hem dan stoort. Het is een heerlijk beest en een ontzettende kroeldoos, maar hij wordt erg oud. Heeft nog een witte kraag om zijn koppie, maar daarna houden de haartjes op , het is net een oude leeuw met nog 2 hoektanden en 2 kiezen , maar een schat van een beestje. Ik vond het wel leuk om dit aan julie te vertellen en wens julie nog veel succes toe met de leuke site. groet van een ontzettende kattengek

Post datum: 3/20/2008 3:14:28 PM   Gepost door: Afiena Bulthuis
Hoi , Ik kwam op jullie website terecht omdat ik wilde kijken hou oud de oudste kat nu van nederland was. Vindt het mooi om te lezen dat dikke muis al zo oud is, hoop dat hij zo nog een paar jaartje in jullie midden mag zijn. Had zelf 2 schatten van poezen waarvan ik mijn oudste poesje Mies 14,5 jaar Schildpadje op 30 aug 2006 heb moeten laten inslapen, Zij was diabetes pati#235ntje die ik 3,5 jaar aan de insuline heb gehad. Zij is voor mij ook altijd de stoere meid geweest, doordat ze de 1e levensjaar verwaarloost bij mij gekomen is, en er altijd heeft voor moeten vechten om alles goed te door staan. Mijn lapjes tevens half pers van bijna 15 jaar heb ik nu aan strumazol, doordat zij schildklier pati#235ntjes is en reageerd er gelukkig heel goed op. Hoop dat ik haar nog vele jaren in mijn gezelschap magen hebben. Maar van het concert des leven mens of heeft niemand een program. Terwijl je hart het gevoel liefst wil geven dat ze je hele leven bij je mogen zijn.

Post datum: 10/27/2008 6:27:15 PM   Gepost door: kelly berger
hallo onze poes moppie is 23 jaar helaas nog niet de oudste poes van Nederland. maar voor ons wel. ze is erg lief maar ze woord wel een beetje doof. moppie is wit met zwart/bruine vlekken. ze rent soms door het huis al spelend met onze 1 jarige kat remi die we van de verdrinkings dood hebben gered. moppie is wel heel erg lief ze komt zelfs op schoot zitten.

Post datum: 6/5/2009 9:17:54 AM   Gepost door: hans
Voor zoever ik het weet is er in het plaatsje Twello ooit een kat/poes geweest van 28.5 jaar oud geweest of hij/zij nog ouder is geworden weet ik niet. Zelf hebben wij een poes van bijna 25 jaar oud maar is nog erg speels en levendig, speeld nog graag met onze hond een catalaanse herder, net als Muis is zij doof. Volgens de dierenarts verder een gezond beestje.

Post datum: 12/6/2010 11:03:16 PM   Gepost door: sjoerd detmar
hallo wij hebben zon 5 jaar geleden de poes van onze buurvrouw overgenomen. zij moest noodgedwongen verhuizen naar een verzorgingstehuis. bij ons was toen al bekend dat quotquotmickeyquot al wel op leeftijd was. afgelopen weekend hoorden wij van de dochter van onze oud buurvrouw dat mickey zeker 27 en misschien wel 28 jaar moet zijn.graag zou ik wel willen weten of je dat ook kunt laten onderzoeken. Mickey is trouwens nog best leventig voor zijn leeftijd en kan nog heel goed horen en zien. graag zien wij reactie tegemoet. Sjoerd Detmar uit Roden

Post datum: 9/4/2007 11:24:51 AM   Gepost door: Inge Koppelaar
MIjn hemel, 27 jaar oud! Inmiddels hopelijk alweer 28? Zelf wordt ik dit jaar 28 en heb mijn oudste kat al vanaf mijn 6de. Snoetje wordt 1 oktober 21 en zie dat daar best nog eens wat jaartjes bij kunnen! De jongste ligt altijd met m te stoeien en te knuffelen. Ze wassen elkaar ook en zijn dus dol op elkaar. Muizen komt hij niet meer mee thuis, maar af en toe een wandeling door het park vind hij hartsitkke leuk. We gaan dan gezellig met zijn 5-en. Ik, Snoetje, Joop, Bengel en Jip. Zo in een rijtje de natuur verkennen. Als er een hond komt zijn de andere 3 weg, maar Snoetje komt altijd even gedag zeggen.

Post datum: 9/19/2007 8:53:14 PM   Gepost door: tessa verweij
Mijn poes, Bengel is nu 21 jaar en 3 maanden. Het is een schildpadpoesje, heel klein en ze wordt ook steeds dunner. Ze slaapt altijd bij mij op bed en daar ligt ze heerlijk te spinnen. Ze komt kopjes geven als ze vindt dat ik wakker moet worden. We hopen dat ze nog heel lang bij ons blijft, want al is ze dan misschien niet de alleroudste kat van nederland, ze is zeker de allerliefste. Tessa Verweij12 jaar

Post datum: 5/18/2008 9:49:29 PM   Gepost door: Tamara
Wij hebben een witte kater van 21 ,hij is niet moeders mooiste meer,is heel dun geworden,maar verder nog gezond,en geniet heerlijk van ze ouwe dag

Post datum: 3/12/2015 9:33:30 AM   Gepost door: Ilse
Wat leuk! Gefeliciteerd met Muis. Mijn kat, Snorro, is naar schatting inmiddels 24 jaar. OOk nog zo superfit en mooi om te zien :-

Post datum: 2/7/2015 6:49:29 PM   Gepost door: Sylvester amp Tweety
Wij, Sylvester 26 jr, schildpad-vacht en Tweety 12 jr, rood/witte vacht zijn 2 voormaligekaters. We vragen ons af of deze site nog af en toe wordt bijgewerkt of onder de aandacht gebracht. Leeft bv Dikke Muis nog? Ons enige personeelslid mag verder over ons opscheppen. Dat personeel ben ik dus, Margareth. Sylvester was in de bloei van zijn leven de grootste kater in de buurt, maar nu is dat stoere wel verdwenen. Hij slaapt veel onder een warme lamp, en het kost moeite uit te vogelen waar hij dagelijks trek in heeft, en wanneer hij denkt te willen eten. Nu met 26 jaar voel je aan alle kanten zn botten, maar hij eet wel, en lijkt ook nog te genieten van zn leven. Zn grote kop is inverhouding minder geslonken dan de rest van zn lijf, dus zn meest geliefde houding is opgerold slapen met an neus steunend op het kussen. Tweety is nog steeds een doerak die de buurt onveilig maakt, en bij thuiskomst hele verhalen heeft. Hij waarschuwd me dagelijks wanneer hij vind dat het etenstijd is, met een nadrukkelijk MAMA MAMA ... Je zou zeggen: ga er geld mee verdienen op de kermis, maar dit is slechts een inslikken van woorden. Tweety maakt zijn Mauw Mauw niet af, zodat MaMa ontstaat Al meerdere malen kwam hij ons ontbijt brengen uit de vijver van de achterburen: een spartelende goudvis op de achterplaats. Of kwam trots aanlopen met een libelle of een koolmees in zn bek. de laatste heeft het na verwijdering overleefd!

Post datum: 9/6/2007 11:16:41 PM   Gepost door: anka henry
wij hebben een poes van 24 jaar oud. Miki is wit met een zwarte kop en een zwarte staart.Wij hebben het idee dat ze dement aan het worden is. Verder is ze best nog wel gezond, alleen is ze vrijwel doof.

Post datum: 1/9/2011 5:51:15 PM   Gepost door: monique hemmink
Mijn kat Osdorp wordt in april 2011 25 jaar. Samen met onze hond Jan van 4 jaar maakt zij het goed. Elke dag rent zij na haar eten nog het hele huis door en dat betekend inclusief twee trappen. Osdorp is waarschijnlijk de oudste kat van Zutphen waar we nu vier jaar wonen. Osdorp komt uit Amsterdam Noord, de verhuizing heeft haar geen kwaad gedaan.

  

In onze shop
4 tabletten Mansonil All Worm Cat tabletten
Dit is een farmaceutisch product. Grondworm- en lintwormmiddel voor katten. Voor de behandeling van menginfestaties van rondwormen en lintwormen verooryaak...
EUR 13.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed