Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Rol huisdieren bij vogelgriep onderschat

 
Post datum: 4/5/2006    Door: admin    2114 keer bekeken    
 
Huisdieren spelen mogelijk een grotere rol bij de verspreiding van vogelgriep dan tot nu toe gedacht.

Dat zeggen Rotterdamse experts onder leiding van viroloog Osterhaus in het blad Nature. Het Rotterdamse Erasmus Medisch Centrum onderzocht besmettingszaken in Irak, Thailand, IndonesiŽ en Duitsland. Daar zijn naast vogels ook veel zoogdieren bezweken aan de vogelgriep.

Er wordt nu te gemakkelijk gedacht dat katten en andere huisdieren de ziekte niet doorgeven, zegt het team. Ook zouden zieke huisdieren het muteren van de vogelgriep in een voor de mens gevaarlijke variant kunnen versnellen.

Het virologenteam pleit daarom voor meer onderzoek naar de rol die katten, honden en wilde vleeseters als vossen, wezels en zeehonden kunnen spelen in de verspreiding van het virus. Zij adviseren de huisdieren in gebieden met de vogelgriep uit de buurt van vogels en hun poep te houden. Ook zou de mogelijke rol van katten een plaats moeten krijgen in de officiŽle draaiboeken voor de bestrijding van het vogelgriepvirus.
 
  Plezierpil voor katten
  Wel stofnesten, niks engs aan
  Dierenarts moet dicht bij de mensen staan

Gerelateerd

Katten mogelijk vergiftigd in Almere

Kat mogelijk overleden door eten van gif

Kat niet snel besmet met vogelgriep

Katten mogelijk mishandeld in Stompwijk

Omgekomen katten mogelijk vergiftigd

  

In onze shop
8 kg Hill's Feline Adult Urinary & Sterilised Kip Kattenvoer
Vertrouw op een voer, dat ook dierenartsen hun katten voeren: het evenwichtige droogvoer Hill??s Science Plan Feline adult urinary & sterilised kip dro...
EUR 49.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed