Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Ik ben noodgedwongen wakker gebleven

 
Post datum: 1/3/2005    Door: admin    2176 keer bekeken    
 
De dierenambulance Tiel stond deze maand het water aan de lippen. Geen vrijwilliger te vinden. De noodkreet in de krant van Marja van Gessel van de ambulance hielp. De redders in dierennood kunnen er weer tegenaan.

De dierenambulance stond door het gebrek aan vrijwilligers bijna stil. Heeft u er nog wakker van gelegen?

Ik heb van de zeven dagen dat de ambulance bereikbaar moet zijn, vier tot vijf nachten gedraaid. Dus wakker gelegen? Ik ben letterlijk wakker gehouden! Haha.

- Heeft de dierenambulance eerder zo in nood gezeten?

Ja, een jaar of drie geleden hadden we ook een groot tekort aan mensen. Dat kwam onder meer doordat we een vaste locatie kregen. Daarvˇˇr stond de ambulance altijd bij een van de vrijwilligers voor de deur. Die verandering vond niet iedereen even leuk. Bovendien waren er toen veel vrijwilligers al jaren bij ons. Op een gegeven moment zijn mensen toe aan iets anders.

- Maar de dierenambulance heeft het weer gered.

Jaaah! Haha. We hebben het nu weliswaar even razend druk met het inwerken van de nieuwe mensen, maar dat hoort erbij.

- Wat was uw vreselijkste diermoment uit 2004?

Het ergste wat ik heb meegemaakt was een overreden kat die onder een auto was gekropen. Wij hebben hem er onderuit gehaald, en toen zag ik dat zijn ruggegraat door zijn vel heen stak. Dan weet je: dit wordt euthanasie. En hij had geen pijn, want de zenuwen waren ook door. Dus toen ik hem optilde, spinde hij en legde hij zijn koppie tegen mij aan.

Dat was zo erg. Ik heb zitten brullen! Het blijft trouwens erg om dieren te moeten laten inslapen, of het nu een kat is of een eend, en ook na twintig jaar dierenambulance.

- En uw mooiste diermoment van dit jaar?

Ik heb vreselijk gelachen om het verhaal van een vrijwilliger die een hond van de snelweg heeft gehaald. De politie maakt dan een kortstondige file, zodat wij de snelweg op kunnen. Zo'n dier laten lopen is ook levensgevaarlijk voor de automobilisten. Deze vrijwilliger had een eind achter de hond aangejaagd, zodat hij ver van zijn auto af was geraakt. Toen kwam er zo'n motormuis, eh, motoragent. Daar mocht onze collega bij achterop gaan zitten, met hond en al. Dat ziet er natuurlijk niet uit, haha. En hij is ook al niet de smalste. Hij zat later te vertellen hoe de antenne van de motor in zijn bil prikte.

- Kijkt u op tegen Oud en Nieuw? Ik rij dan zelf, ik wil het de nieuwe mensen nog niet aandoen. En bij deze doe ik een dringend beroep op iedereen: hou katten binnen, en hou honden strak aan de lijn!

- Hoe ziet u de toekomst van de dierenambulance?

Als de krant lief voor ons blijft, en blijft doorgeven dat wij altijd meer vrijwilligers kunnen gebruiken, heel positief.
 
  Kater Mickey vast in motor van rijdende auto
  Poes duikt weer op na twee maanden in riool
  Kat doorkruist SiberiŰ om thuis te komen

Gerelateerd

Slapende katten moet je niet wakker maken

Topdrukte bij Dierenambulance door vakantie

Zorg van Dierenambulance Gouda maakt mensen blij

  

In onze shop
12 kg Almo Nature + noppenballen 4 stuks gratis!
Almo Nature Holistic bestaat uit zorgvuldig uitgezochte, hoogwaardige en natuurlijke grondstoffen. In Almo Nature kattendroogvoer worden geen smaakversterk...
EUR 43.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed