Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Meer afgedankte dieren door vogelgriep

 
Post datum: 3/24/2006    Door: admin    2270 keer bekeken   
bron link 
 
DEN HAAG (ANP) – Het aantal dieren dat in Nederland wegens angst op besmetting met het vogelgriepvirus wordt afgedankt, neemt toe. Dat zei minister Veerman (Landbouw) donderdag bij de presentatie van een rapport over gezelschapsdieren. Hij sprak hierbij zijn onbegrip uit over het gemak waarmee mensen in algemene zin afstand doen van hun dieren.
Volgens een woordvoerster van het ministerie van Landbouw komen „signalen" van asiels en kinderboerderijen, dat meer dierenbezitters dan normaal hun kip of kat afgeven. Exacte gegevens over aantallen heeft het ministerie niet.

Een zegsman van de Dierenbescherming stelt echter dat de Nederlanders nog altijd vrij nuchter zijn en hun katten niet massaal bij de asiels dumpen om de vogelgriep. Het aanbod zogenoemde afstandsdieren is op dit moment niet groter dan normaal in deze tijd van het jaar.

De vondst van het H5N1–virus in katten in Duitsland en Oostenrijk heeft daar begin deze maand voor grote ongerustheid gezorgd. Veel katteneigenaren klopten bij de asiels aan omdat ze van hun kat afwilden.

 
  Huisdier goed voor de gezondheid
  Jonge poesjes? Bezoek de kittendag
  Fikkie, Felix en Flappie steeds meer in huis

Gerelateerd

Op zoek naar de dikste kat van Nederland

Moralistisch Nederland blij met dierenpolitie

Gamer doodt kat van vriendin wegens uitschakelen console

Record aantal huisdieren geregistreerd

Grote katten ook in Nederland te krijgen

  

In onze shop
Cat Activity Fun Board
Het Cat Activity Fun Board is zorgvuldig door Helena Dbal?? ontwikkeld en spreekt de natuurlijke behoefte van de kat naar lichamelijke activiteit evenals g...
EUR 4.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed