Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Veel zwart-wit katten verdwijnen

 
Post datum: 3/23/2006    Door: admin    5172 keer bekeken   
bron link 
 
De laatste tijd verdwijnen er in Limburg opvallend veel zwart-wit katten. Ongeveer 8 op 10 van de meldingen bij Bello vzw gaan over deze Felix-poezen. De dierenorganisatie trekt aan de alarmbel omdat ze denken dat de dieren gestolen en gedood worden voor hun pels. Ze vragen aan de politie om meer controles uit te voeren op verdachte bestelwagens.

Ook bij de familie Vermeerschen-Voet uit Heppen ontbreekt sinds begin maart een zwart-wit kat. Stitch is de grote vriendin van de 4-jarige dochter Shanty. “De twee zijn samen opgegroeid. Elke morgen slobberde de kat de melkrestjes uit Shanty’s cornflakeskom op. Sinds die bewuste vrijdag 3 maart weigert Shanty nog melk te drinken. Ze blijft op haar Stitchie wachten,” vertelt mama Betty Voet. De familie wist meteen na de verdwijning van Stitch dat er iets gebeurd moest zijn.

“Onze poes loopt nooit ver weg. Als ze zich al 100 meter van ons huis waagt, is het ver. Elk ochtend had ze hetzelfde ritueel. Even naar buiten voor het toilet en dan zo snel mogelijk terug naar binnen,” gaat de moeder voort. Alle grachten in de omgeving werden nagekeken, in een ruime straal rond het huis ging de familie aanbellen bij mensen om te vragen of ze Stitch misschien hadden gezien, de kattenvangkooien van de vzw Felix werden geďnspecteerd, bossen werden uitgekamd en foto’s van Stitch werden op internet geplaatst. “Zonder resultaat. Het enige wat we te weten zijn gekomen, is dat er hier in de buurt nog een drie zwart-wit katten verdwenen zijn.”

Toen daarvan melding werd gemaakt bij de organsaties Cat Shelter en Bello vzw, gingen de vrijwilligers de lijst van vermiste katten eens na. “En inderdaad er zijn opvallend veel zwart-wit katten verdwenen in vergelijking met de andere types. Het zijn er teveel om van toeval te spreken,” bevestigt Alice Vanaken van Bello vzw. Ook Els De Vriese van Cat Shelter vindt het een merkwaardig fenomeen. “Maar een verklaring heb ik er niet voor. Toch zijn er een aantal constanten. Het zijn Felix-katten die meestal in huis zitten, heel tam zijn en meteen naar mensen toegaan als ze worden geroepen.”

En deze laatste karaktertrek strekt Alice Vanaken in haar vermoeden dat de dieren meegenomen zijn. “De toestand van de hondenmaffia uit Oost-Europa werd al meermaals aangeklaagd. Maar het circuit voor de katten is minder bekend. Toch bestaat er ook voor dode katten een netwerk. De pels wordt gebruikt voor mode-accessoires of de katten worden gewoonweg opgezet. Van dat laatste heb ik trouwens al een exemplaar gezien,” vertelt de vrouw. Dat er nu zoveel zwart-witjes verdwijnen, heeft volgens haar te maken met vraag en aanbod. “Ondertussen hebben we het fenomeen al gemeld aan de provincie. Via hen willen we aan de politie vragen om meer bestelwagens te controleren.”

De familie Vermeerschen-Voet hoopt ondertussen nog steeds op een goede afloop. “Al beseffen we ook dat de kans heel klein is dat we Stich nog terug zien,” besluit Betty Voet.
 
  De mens lijdt, dier heeft pijn
  Kat valt uit boom
  Kat redt baasje

Gerelateerd

Zwart-witte katten verdwijnen naar pelsfabriekjes in Oost-Europa


 Reakties op dit artikel: (2 reakties totaal)
Post datum: 3/23/2006 5:08:23 PM   Gepost door: kathy
wij zijn onze felix ook kwijt nou al weken en niks meer vernomen ik hoop toch niet dat het ook om dit hier gaat want dat zou ik echt niet willen dadelijk nemen ze me lieveling nog mee dikkie dan ga ik kapot als ik die kwijt ben en wij wonen dan wel in brabant maar ook niet ver van limburg af en we hebben veel zwart wit katten en is er al een weken weg en niemand heeft iets gezien hier in het dorp

Post datum: 6/18/2011 2:07:43 PM   Gepost door: Ger
Ik vind het heel erg voor jullie allemaal en ik moet vanuit rotterdam een traantje meepikken. het is toch van de zotte dat er zulke dierenbeulenorenisatie waarschijnlijk uit het oostblok of anders bestaat. ze moeten de grenzen dicht gooien maar de nederlandse regering is eigenwijs notabene. mog de politie die criminelen alsnog te pakken krijgen gelijk levenslange gevangenistraffen geven want dat soort gedrogten verdienen geen vrijheid en moet zwaar gestraft worden!!! het is 5 jaar geleden maar dat maak mij niets uit al is het 90 jaar geleden want dit is te bizar gewoon!!!

  

In onze shop
Feringa Menu Duo-Soorten 6 x 400 g, tijdelijk 5 + 1 gratis!
De met liefde geproduceerde Feringa Menu Duo-soorten bestaan uit een combinatie van vers bereid vlees of vis, verfijnd met wat groente of fruit en een vleu...
EUR 9.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed