Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Jonge dieren vroeg laten chippen

 
Post datum: 3/14/2006    Door: admin    5335 keer bekeken    
 
ZIERIKZEE - Een huisdier laten chippen is belangrijk voor het dier en voor de eigenaar. Gelukkig komt diefstal op in deze regio vrijwel niet voor, maar als het gebeurt, is de kans dat het dier teruggevonden wordt vele malen groter als het gechipt is. Ook komt het af en toe voor dat een boze buur een kat oppakt en ver weg weer dropt. Met een chip is het vrijwel zeker dat het dier weer thuis komt.

De chip zelf is een minuscuul korreltje dat zodanig behandeld is dat het dier er geen hinder van ondervindt. Het wordt met een injectienaald onderhuids ingebracht. Als iemand met een chiplezer zoekt, verschijnt het unieke nummer van de chip op een scherm. Met dit nummer worden de gegevens op internet gezocht. Zo kan het dier direct terug naar de eigenaar.

De dierenambulance van de Stichting Dierenvrienden Schouwen-Duiveland heeft standaard een chiplezer aan boord. Ieder gevonden dier wordt allereerst onderzocht op een chip. Ook dode dieren, meestal katten. Zelfs als ze onherkenbaar verminkt zijn, is zodoende eenduidig vast te stellen om welke kat het gaat.
De stichting Dierenvrienden Schouwen-Duiveland heeft mensen die een speciale cursus volgden om de chip in te brengen en te registreren. Dit gebeurt gewoon aan huis. Ook dierenartsen doen dit. Kosten kunnen bespaard worden door chippen te combineren met de jaarlijkse inenting. Meer informatie via www.dierenvriendensd.nl/.

Jonge katten verkennen en ontdekken vaak de wereld als ze zes of zeven maanden oud zijn. Wie een kitten heeft rond die leeftijd, moet niet te lang wachten. Laat het dier snel chippen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, juist bij een jong onervaren dier.
 
  Mooiste kat komt uit Nieuwkapelle
  Kattenvoer voldoet aan eisen mens
  Hongerige kat steekt keuken in brand

Gerelateerd

Fors meer dieren bij eigenaar weggehaald

Nu chippen met korting

Dierenbescherming geeft korting op chippen kat

Tijdelijke korting op chippen huisdier

Onzinnig advies over chippen huisdieren


 Reakties op dit artikel: (1 reakties totaal)
Post datum: 4/15/2009 1:21:10 PM   Gepost door: bart
wat kost zoiets een kat laten chippen mijn katje is nu 1 jaar oud op 20/4/2009 en mijn buren kunnen er niet afblijven daar ik schrik heb dat ze hem zullen pakken zou ik ze willen chippen bart

  

In onze shop
FURminator deShedding Tool voor katten + 12 x 85 g Iams Pouches Delight Land & Zee in Gelei grat
De FURminator deShedding Tool lost het hoofdprobleem van de meeste kattenbezitters op, overal haren op kleding of bank. Losse haren kunnen leiden tot vervi...
EUR 21.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed