Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Onderzoek naar risico van katten met vogelgriep

 
Post datum: 3/8/2006    Door: admin    2043 keer bekeken   
bron link 
 
STOCKHOLM - Het EU-agentschap voor ziektepreventie gaat onderzoeken of mensen vogelgriep kunnen krijgen van katten.

Nu is er nog erg weinig bekend over het risico van besmetting door katten, aldus het Europees Centrum voor Ziektepreventie en -Controle (ECDC) in Stockholm dinsdag.

De gevreesde variant H5N1 van de vogelgriep is recent gevonden in katten in Duitsland en Oostenrijk. Het zorgde daar voor grote ongerustheid. Dinsdag meldde de Duitse minister van Landbouw, Horst Seehofer, twee nieuwe gevallen op het Duitse eiland Rügen.

Het centrum adviseert katteneigenaren in het algemeen om bij het verschonen van de kattenbak handschoenen te dragen. Daarna de handen wassen met warm water en zeep moet voldoende zijn om het virus te doden. In gebieden met vogelgriep moeten de katten binnenblijven om contact met vogels te vermijden. Mensen moeten dode en zieke katten daar melden aan de veterinaire diensten.
 
  Kat Beau overleden
  Internet klopjacht op kattenmoordenaar
  Nederlandse katten behouden baasje

Gerelateerd

'Om mensen zoals ik te helpen'

Kat zet 50 000 mensen zonder stroom

Royal Canin: Onderzoek consumentenbond kattenvoer onvolledig

Kat niet snel besmet met vogelgriep

'Katten maken mensen gek'

  

In onze shop
Happy Cat Adult Sterilised
Gecastreerde katten komen het gemakkelijkst in gewicht aan, omdat ze door de homonale veranderingen minder actief zijn en daarnaast wel hun eetlust behoude...
EUR 42.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed