Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Nederlandse katten behouden baasje

 
Post datum: 3/7/2006    Door: admin    1960 keer bekeken   
bron link 
 
DEN HAAG - Nederlandse katten zijn vooralsnog gewoon welkom thuis. Hun baasjes brengen hen niet massaal naar de dierenasielen uit angst voor de vogelgriep, liet zegsman De Ruijter van de Dierenbescherming dinsdag weten.

„Nederland is nuchter genoeg. Er wordt niet van meer katten afstand gedaan dan normaal”, leert een rondgang volgens hem langs de asielen.

Dierenambulancediensten en dierenasielen hebben zich de afgelopen dagen wel veelvuldig gemeld met praktische vragen over katten en vogelgriep. De organisatie wijst hen er op dat het virus niet in Nederland is ontdekt en de kans op besmetting van katten zeer klein is. „Bij een verdacht geval zeggen we: bescherm je goed, plaats de kat in quarantaine en laat een dierenarts het dier controleren”, aldus De Ruijter.

De vondst van het H5N1-virus in katten in Duitsland en Oostenrijk heeft daar voor grote ongerustheid gezorgd. Veel Duitse katteneigenaren willen volgens de asielen snel van hun huisdier af. De pluimveebond in de deelstaat Nedersaksen, waar afgelopen weekeinde een besmette dode gans gevonden werd, wil loslopende katten laten afschieten door jagers.

De Dierenbescherming krijgt van bezorgde Nederlanders eveneens vragen over het risico van zwerfkatten bij de verspreiding van vogelgriep. Het afschieten van de dieren zoals in Nedersaksen is voorgesteld, is volgens De Ruijter geen oplossing en „complete kolder”. Het merendeel van de zwerfkatten zal niet gepakt maar juist verjaagd worden naar andere delen van een stad of gebied. „Je verspreidt het probleem dan alleen maar.”
 
  Vogelpest: ophokken katten niet nodig!
  Man bedreigt buurman met vuurwapen
  Duitse pluimveehouders willen jacht op katten

Gerelateerd

Alle hulp blijft welkom voor de Poezenboot

Kat manipuleert baasje

Honden en katten vaak bij baasje in bed

Wie is het baasje van Bono?


 Reakties op dit artikel: (1 reakties totaal)
Post datum: 3/8/2006 11:00:08 PM   Gepost door: kathy
ik zou mijn katjes nooit niet weg laten gaan voor de vogelgriep dat is onzin ik kan ze altijd binnenhouden als het hier uitbreekt en ik ben blij dat mensen dat hier in nederland ook doen want de asiels zitten al overvol het liefst zal ik al die katjes uit de asiels weg halen daarom heb ik zelf ook zo veel zwerfkatten maar eens is het vol jammer genoeg

  

In onze shop
22 + 2 gratis! 24 x 100 g Animonda Rafiné Soupé Kattenvoer
Fijne malse en heerlijke vleesbrokjes verfijnd met echte gourmet-ingrediënten laten kattenharten sneller kloppen. Het Animonda Rafiné Soupé natvoer word...
EUR 10.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed