Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Duitse pluimveehouders willen jacht op katten

 
Post datum: 3/6/2006    Door: Admin    1988 keer bekeken   
bron link 
 
Jagers moeten worden ingezet in Duitsland om loslopende wilde katten af te schieten. De dieren zouden anders mogelijk het H5N1-virus dat vogelgriep veroorzaakt kunnen verspreiden.

Dat bepleitte de Nedersaksische vereniging van pluimveehouders vandaag in de krant Die Welt. "Het valt niet te verantwoorden dat katten zich tot op dit moment vrijelijk in de natuur kunnen bewegen", aldus de voorzitter van de vereniging.

Afgelopen week troffen onderzoekers op het Duitse eiland Rügen voor het eerst bij een kat het virus aan dat vogelgriep veroorzaakt. Vandaag vonden de autoriteiten in het Oostenrijkse Stiermarken ook H5N1 bij katten.
 
  Vogelgriep bij Oostenrijkse katten
  Onderzoek naar dode katten in Duitsland
  Frankrijk: katten moeten binnen blijven

Gerelateerd

Katten moeten aangelijnd

Kittens willen de wereld ontdekken

Britten moeten hun kattenbelletje veranderen

Poes en konijn ingezet voor welzijn ouderen

Huisdieren moeten Sonja-Bakkeren

  

In onze shop
Valeriaan-Kattenspeelkussen Patchwork-Uil
Het kussen met de welzijns-geur wordt snel de lievelingsvriend van uw kat! De zachte stof is met veel dinkel en 8 gram hoogwaardige valeriaan gevuld. De aa...
EUR 4.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed