Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Frankrijk: katten moeten binnen blijven

 
Post datum: 3/5/2006    Door: admin    2081 keer bekeken   
bron link 
 
In Frankrijk mogen geen katten loslopen in gebieden waar het vogelpestvirus H5N1 is vastgesteld. Dat heeft de regering besloten.

De maatregel geldt nu alleen voor het oostelijke departement Ain, waar het virus vorige maand opdook in een kalkoenenbedrijf. Maar ook elders zullen katten binnen moeten blijven als het virus wordt aangetroffen bij wilde vogels of pluimveestapels, liet minister van landbouw Dominique Bussereau weten.

Aanleiding voor de maatregel is de besmetting van een kat op het Duitse eiland Rügen. De kat had mogelijk een besmette vogel gegeten. Om te voorkomen dat mensen via hun kat in contact komen met het virus mogen de dieren ook op Rügen niet meer vrij rondlopen.
 
  Vogelgriep krijgt haren
  Historisch laag aantal katten in Veeweyde
  Kat kleine risicofactor bij vogelgriepvirus

Gerelateerd

Katten moeten aangelijnd

Britten moeten hun kattenbelletje veranderen

Politie adviseert kat binnen te houden

Simba en Max blijven populairste katten- en hondennaam

Huisdieren moeten Sonja-Bakkeren

  

In onze shop
20 l Cat's Best Nature Gold Kattenbakvulling
Cat~s Best Nature Gold Mini Power Pellets is een kattengrit speciaal ontwikkeld voor langharige katten, de korrels blijven namelijk niet in hun vacht hange...
EUR 16.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed