Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Jacht op kattenmoordenaar

 
Post datum: 12/28/2004    Door: admin    1948 keer bekeken    
 
AMERSFOORT - Jopie van Heemskerk rust niet voordat ze de kattenmoordenaar van het Leusderkwartier heeft opgespoord. Op bomen en lantaarnpalen, overal in de wijk heeft de bewoonster van de Vincent van Goghstraat A4tjes geplakt. Daarop waarschuwt ze voor het gif dat haar Tommy, net vijf geworden, in een paar dagen tijd veranderde van een levenslustige kater in een uitgemergeld hoopje.

Volgens Van Heemskerk heeft datzelfde dodelijke mengsel de afgelopen jaren menig andere kat in de omgeving aan zn eind gebracht, waaronder Tommys broer Tijger. Als dat gif zo dodelijk is voor dieren, moeten ouders kun kroost goed in de gaten houden, luidt de boodschap. ,,Het kan bijvoorbeeld op een stukje worst zitten. Kinderen stoppen dat z in hun mond.

Van Heemskerk bezorgt haar pamfletjes ook huis aan huis, in de hoop dat ze op een bepaald moment de gifmenger in de ogen zal kijken. ,,Je voelt gewoon wanneer je tegenover de persoon staat die dit op zn geweten heeft.

Verder heeft ze een helderziende vriend ingeschakeld. Die zou het lot van Tommy hebben voorvoeld. Het dier was al een paar dagen zoek, toen zn baasje m ruim een week geleden aantrof op zolder, op de plek waar hij ooit was geboren.

Gif
De dierenarts kon niets meer voor het beestje doen. Het gif bleek in een razend tempo zijn rode bloedlichaampjes te hebben afgebroken. Omdat Van Heemskerk de praktijk, gevestigd in Zielhorst, geen opdracht had gegeven om het bloed te laten testen in het lab, is niet meer te achterhalen welk gif de kat heeft gedood.

Het gaat in ieder geval om een zeer agressief middel, zegt de dierenarts die Tommy heeft onderzocht. Ze wil overigens niet met haar naam in de krant. ,,Het beetje bloed dat het lichaam nog bevatte, was puur water.

Vergiftiging van katten is van alle tijden, weet ze. In haar praktijk wordt de arts er in ieder geval regelmatig mee geconfronteerd.

Van Heemskerk is intussen in alle staten. ,,Ik zit thuis met drie uiterst verdrietige kinderen. Er bestaan ook andere manieren om katten op afstand te houden. Draadjes spannen bijvoorbeeld, of koffieprut in de tuin strooien. Wat nu gebeurt, is schofterig.
 
  Gift dierenbescherming naar kinderkamer
  `Zoveelste, kat dood na eten van gifbrokje
  Kerstgedicht

  

In onze shop
2 kg Sanabelle + 2 x 55 g graanvrije kattensticks gratis!
Sanabelle is droog kattenvoer van de allerbeste kwaliteit. Sanabelle kattenvoer is een zeer uitgebalanceerd dieet, omdat er nauw samen wordt gewerkt met on...
EUR 15.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed