Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

"Katten hoeven niet opgehokt"

 
Post datum: 2/28/2006    Door: admin    1799 keer bekeken   
bron link 
 
DEN HAAG - Minister Veerman (Landbouw) vindt het niet nodig maatregelen te nemen die een uitbraak van het vogelgriepvirus onder Nederlandse katten moeten voorkomen. Dat meldde een woordvoerster van het ministerie van Landbouw dinsdag in reactie op de vondst van een Duitse kat met het H5N1-virus.

Dat zoogdieren als katten en varkens besmet kunnen raken met het gevaarlijke virus is al langer bekend. Om zelf besmet te raken met de vogelgriep moeten katten bijvoorbeeld besmette (dode) vogels eten. Omdat er nog „geen H5N1 in Nederland is”, is er nu volgens het ministerie geen reden tot maatregelen voor deze groep dieren.

Nederland zal de kwestie van de besmette Duitse kat woensdag wel aankaarten in Brussel tijdens een bijeenkomst van het zogenoemde Scofcah, het comité van veterinair experts uit de 25 EU-landen. Op die manier kan Europa één lijn trekken wat betreft maatregelen voor de kat, aldus de woordvoerster.

Maatregelen om de huiskatten in Nederland te behoeden voor besmetting werden eerder al besproken na een pleidooi hiervoor van de Nederlandse Bond voor Hoender-, Dwerghoender-, Sier-, en Watervogelhouders (NHDB). De vogelhouders riepen kattenbezitters twee weken geleden op hun dieren binnen te houden.

Nederland telt ruim 3,3 miljoen katten.
 
  Duitse kat met vogelgriep gevonden
  Steenwijker redt huisdieren van buren
  Inbrekers enkel uit op dure Britse raskat

Gerelateerd

Katten moeten aangelijnd

Britten moeten hun kattenbelletje veranderen

Huisdieren moeten Sonja-Bakkeren

'Alle katten moeten chip of tatoeage'

’Alleen de hechtingen moeten er nog uit’

  

In onze shop
8 kg Hill's Feline Adult Urinary & Sterilised Kip Kattenvoer
Vertrouw op een voer, dat ook dierenartsen hun katten voeren: het evenwichtige droogvoer Hill??s Science Plan Feline adult urinary & sterilised kip dro...
EUR 49.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed