Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Duitse kat met vogelgriep gevonden

 
Post datum: 2/28/2006    Door: admin    1877 keer bekeken    
 
Op het Duitse eiland Rügen, waar de vogelgriep-variant H5N1 onder vogels al veel slachtoffers heeft gemaakt, is nu ook een kat besmet geraakt.

Dat heeft onderzoek op de kat uitgewezen. Het is de eerste keer dat in Duitsland de vogelgriep andere dieren dan vogels treft. Volgens de onderzoekers is het algemeen bekend dat katten geïnfecteerd kunnen raken als ze vogels eten die met het virus besmet zijn.

Op Rügen is H5N1 bij meer dan 120 vogels gevonden. Op het eiland zijn ruim 1100 kadavers voor onderzoek in laboratoria opgestuurd. Overigens daalt het aantal kadavers dat op het eiland gevonden wordt langzaam.

De H5N1-variant is nu ook gevonden in de deelstaat Beieren, bij twee wilde vogels. De vogelgriep is nog niet bij pluimvee aangetroffen.
 
  Steenwijker redt huisdieren van buren
  Inbrekers enkel uit op dure Britse raskat
  Amsterdam krijgt grootste dierenasiel Nederland

Gerelateerd

Eerst film gemaakt door katten! (met hulp Purina’s Friskies)

Koppen van katten gevonden in Helmond

Katvan 400 jaar gevonden in muur

Handtas gemaakt van kattenhaar iets voor jou?

Kat niet snel besmet met vogelgriep

  

In onze shop
Adori kartonnen krabplank
Deze compacte krabplank is gemaakt van karton en zorgt ervoor dat de nagels van je kat in goede conditie blijven en niet onbelangrijk... hetzelfde geldt vo...
EUR 5.59
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed