Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Amsterdam krijgt grootste dierenasiel Nederland

 
Post datum: 2/27/2006    Door: admin    4769 keer bekeken   
bron link 
 
AMSTERDAM (ANP) – In Amsterdam begint maandag de bouw van het grootste dierenasiel van Nederland. In stadsdeel Osdorp verrijst een dierenopvangcentrum met 190 kennels voor honden en 480 hokken voor katten.

Voor het einde van het jaar moet het asiel klaar zijn en kunnen de dieren op de huidige locatie aan de Polderweg in het oosten van Amsterdam naar hun nieuwe onderkomen verhuizen.

De gemeente sloopt het opvangcentrum in Oost om de bodem te kunnen saneren en vervolgens het gebied te kunnen herontwikkelen. De Vereniging Dierenopvangcentrum kreeg in het westen een nieuwe plek toegewezen om honden en katten te huisvesten. Voor honden is het asiel de enige plek in de hoofdstad waar zij onderdak kunnen vinden. Katten kunnen daarnaast nog terecht in een centrum in Amsterdam–Noord.

Het nieuwe asiel is flink groter dan het huidige pand. Momenteel zijn de opvangmogelijkheden voor (zwerf)honden en (zwerf)katten in de stad ontoereikend. Het huidige pand heeft driehonderd tot 350 kennels. „Voor honden is de capaciteit meestal wel voldoende, maar voor katten hebben we vooral in de zomermaanden een vreselijk tekort", zegt bestuursvoorzitter I. van der Horst van de Vereniging Dierenopvangcentrum.

Het nieuwe en moderne gebouw, ontworpen door Arons en Gelauff Architecten, krijgt de vorm van een driehoek en wordt omgrensd door sloten. Anders dan in het huidige pand is straks ook groepshuisvesting mogelijk. „Dieren hoeven niet meer solitair te leven", zegt Van der Horst. „We kunnen hokken met elkaar verbinden voor honden en katten die met elkaar kunnen opschieten".

Ook nieuw is een resocialisatieafdeling voor ongehoorzame honden, katers en poezen. Medewerkers van het asiel sturen de dieren daar bij met cursussen en therapieën. Voorts krijgt het complex een lesruimte, gesprekskamers, ruimte voor dierenartsen en een dienstwoning. In principe is de opvang alleen bedoeld voor honden en katten. „Incidenteel vangen we nog wel eens een vogel op", zegt Van der Horst.

De nieuwbouw kost 8,7 miljoen euro. De gemeente Amsterdam betaalt het grootste deel van de herhuisvesting. Het dierenopvangcentrum moest zelf een half miljoen euro bij elkaar brengen. Er is al een flink bedrag binnengekomen. Voor de nog resterende 150.000 euro begint het dierenasiel in maart met een campagne om donateurs te vinden.
 
  Dierenbescherming vraagt hulp
  Masterfoods gebruikt schapvisie voor groei
  Zwarte kat brengt geluk

Gerelateerd

Sluiting dreigt voor dierenasiel Amsterdam-Noord/Oostazaan

Opening Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam

Op zoek naar de dikste kat van Nederland

Moralistisch Nederland blij met dierenpolitie

Open dagen dierenasiel op 2 en 3 oktober

  

In onze shop
400 g Royal Canin Mother & Babycat Kattenvoer
Jonge kittens in de eerste groeifase (tussen de 1 en 4 maanden) hebben bijzondere voedingseisen. Voor een gezonde groei moet het voer aan deze eisen voldoe...
EUR 4.49
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed