Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Geen ophokplicht voor de huiskat

 
Post datum: 2/20/2006    Door: admin    1920 keer bekeken   
bron link 
 
AMSTERDAM - Katachtigen zijn vatbaar voor de vogelgriep, maar er is vooralsnog geen reden om te vrezen voor een uitbraak onder huisdieren.

"Er is bij tijgers in Azië de ziekte vastgesteld, dus katachtigen zijn er gevoelig voor. Maar zoals we nu geconstateerd hebben komt de besmetting alleen voor bij het rauw eten van besmet vlees", legt virologe Marion Koopmans van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) uit. Geen paniek De virologe acht de kans klein dat huisdieren snel besmet raken. "Het H5N1 virus blijft eenvoudigweg besmettelijker voor pluimvee en vogels." Kattenbezitters hoeven volgens Koopmans niet in paniek te raken als hun huisdier met een dode vogel thuis komt. Voor de katten is er daarom geen verplichting om binnen te blijven.

De virologe acht de kans klein dat huisdieren snel besmet raken. "Het H5N1 virus blijft eenvoudigweg besmettelijker voor pluimvee en vogels." Kattenbezitters hoeven volgens Koopmans niet in paniek te raken als hun huisdier met een dode vogel thuis komt. Voor de katten is er daarom geen verplichting om binnen te blijven.
 
  "Ophokken katten grote onzin"
  Werkzaamheden Poezenweide
  Zwerfkatten verdwenen in Terneuzen

Gerelateerd

Kat niet snel besmet met vogelgriep

„Onderschat rol kat bij vogelgriep niet”

Rol huisdieren bij vogelgriep onderschat

Bij vogelgriep katten naar binnen

Duitse kat met vogelgriep gevonden

  

In onze shop
Iams Pro Active Health Senior & Mature
De uitgebalanceerde formule van IAMS Pro Active Health Adult Multi-Cat huishouden is speciaal aangepast aan de voedingsbehoeften van katten met een leeftij...
EUR 66.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed