Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

"Ophokken katten grote onzin"

 
Post datum: 2/20/2006    Door: admin    2161 keer bekeken    
 
Het is grote onzin om katten op te hokken, om zo te voorkomen dat het vogelgriepvirus zich verspreidt. Dat vindt de Lelystadse dierenkenner Martin Gaus.

Volgens de Nederlandse Bond van Hoender-, Dwerghoender-, Sier-, en Watervogelhouders moeten katten worden opgehokt. Door contact met uitwerpselen van wilde vogels zouden katten het virus kunnen verspreiden.

Maar volgens Gaus verspreidt het virus zich via de lucht en de luchtwegen en zou je ook mensen moeten 'ophokken' als het virus uitbreekt. Het is beter om vogels in te enten, al bewijst de griepprik voor de mens dat dit geen garantie is om niet ziek te worden.
 
  Werkzaamheden Poezenweide
  Zwerfkatten verdwenen in Terneuzen
  Varkensziekte bedreigt honden en katten

Gerelateerd

Vogelpest: ophokken katten niet nodig!

  

In onze shop
8 kg Hill's Feline Adult Urinary & Sterilised Kip Kattenvoer
Vertrouw op een voer, dat ook dierenartsen hun katten voeren: het evenwichtige droogvoer Hill??s Science Plan Feline adult urinary & sterilised kip dro...
EUR 49.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed