Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Katten beschermen kinderen tegen allergie

 
Post datum: 2/12/2006    Door: admin    3982 keer bekeken    
 
Kinderen die voor hun eerste verjaardag regelmatig in contact komen met minstens twee honden of katten, zijn op latere leeftijd minder vatbaar voor allergien via de luchtwegen. Dat zeggen Amerikaanse onderzoekers die 474 kinderen tot hun zevende verjaardag hebben gevolgd. De resultaten van het onderzoek staan te lezen in het 'Journal of American Medical Associations' (JAMA).

Het percentage kinderen met allergie bedroeg 33,6 pct voor de groep die geen contact had gehad met honden en katten voor hun eerste verjaardag. Van de kinderen die met slechts n kat of hond in aanraking waren gekomen, had 34,3 pct te kampen met allergie. En voor de groep die met minstens twee katten of honden contact had gehad, bedroeg dat percentage slechts 15,4 pct. De studie bevestigt eerdere studies die in Europa werden uitgevoerd. Daaruit was gebleken dat het contact met honden of katten een zekere bescherming biedt tegen bepaalde allergien, en met name tegen astma.
 
  Ruzie om amoureus poezenpaar
  En op twee gezinnen heeft huisdier
  Openbare verkoop afgelast na protest

Gerelateerd

Een kat met overgewicht heeft minder plezier

Honden beschermen tegen eczema, katten maken het erger

Huisdieren reizen eerste klas

Minoes bevallen van haar eerste nestje

"En de kat zelf? Die vindt het minder prettig"

  

In onze shop
Happy Cat Adult Sterilised
Gecastreerde katten komen het gemakkelijkst in gewicht aan, omdat ze door de homonale veranderingen minder actief zijn en daarnaast wel hun eetlust behoude...
EUR 42.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed