Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Afslankwedstrijd honden en katten

 
Post datum: 2/3/2006    Door: admin    1870 keer bekeken    
 
Belgie - De dwergpincher Pinkie en de poes Moppy mogen zich officieel de winnaars noemen van de Nationale Afslankwedstrijd voor honden en katten. De verkiezing werd al voor de tiende keer georganiseerd, dit jaar in Le Palais de Plume in Ittre. De baasjes van Pinkie en Moppy, maar ook hun dierenartsen, gingen naar huis met 1.500 euro aan reischeques.

De jury lette vooral op het percentage dat de dieren waren afgevallen, de algemene conditie van de hond of kat en de reden waarom het dier moest afvallen. Toen Pinkie last kreeg van een gezwel, moest deze kleine viervoeter op consultatie bij de dierenarts. Deze stelde vast dat het gemakkelijker was om het gezwel te verwijderen als het hondje vermagerde. Pinkie hield van paella, maar dat moest maar eens afgelopen zijn. Het diertje verloor maar liefst 34,6 procent van zijn lichaamsgewicht.

Bij de katten kaapte de vijftienjarige Moppy de eerste prijs weg met een gewichtsverlies van 30,4 procent. ,,Toen we een bezoek brachten aan onze dierenarts bleek Moppy niet alleen te dik, maar ze bleek ook een gezwel te hebben. Omdat ze zo dik was, hield die operatie risico's in. Ik heb gezworen dat ik veel strenger ging toekijken op haar voeding."

De aanmoedigingsprijs van 500 euro aan reischeques ging naar Casha, een hondje dat 38 procent aan lichaamsgewicht verloor. Zij kreeg teveel etensrestjes toegestopt, terwijl haar baasjes aan tafel zaten. Door haar gewichtsverlies is ze nu actiever en wil ze meer gaan wandelen.

Dier is Buitenlander

Een niet onopgemerkte gaste was de 28-jarige Inge Pauwels, een zogenaamde hondenfluisteraar . ,,Dat houdt in dat je rekening houdt met het dier in het algemeen, zijn lichaamstaal, zijn karakter, zijn gedrag. Ik probeer te begrijpen waarom een dier zich verkeerd gedraagt. Ik stel vast dat die oorzaak vaak bij hun baasjes ligt. Een hond of kat eet te veel omdat zijn of haar baasje teveel eten geeft. Wanneer mensen hun huisdier iets duidelijk willen maken, moeten ze ook beseffen dat een hond maximum 200 woorden kan onthouden. Je dier is een buitenlander, hou daar rekening mee in je communicatie. Honden en katten spreken enkel honds en kats ."

Hill's Pet Products probeert met dit evenement duidelijk te maken dat de helft van onze katten en honden veel te dik zijn en op dieet moeten. ,,Wanneer een hond één kilo bijkomt, dan kan je dat vergelijken met een vrouw die dertien kilo bijkomt. Toch moet het dieet van je huisdier gebeuren onder streng toezicht van een dierenarts." Pinkie en Moppy zijn erin geslaagd om hun streefgewicht te bereiken, zij kunnen geen beter voorbeeld zijn.
 
  Brandweer niet voor de poes
  Vreemd in Utrecht
  Ieniminie legt het af tegen blinde kat

Gerelateerd

Kater Priemel wint afslankwedstrijd

  

In onze shop
Felix in Saus 6 x 400 g
Katten houden van lekkernijen in saus, want die zijn afgestemd op de speciale behoeften van uw kat. De fijne saus wordt graag uit de bak gelikt en is een l...
EUR 4.49
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed