Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Oppasservice voor katten met pensionvrees

 
Post datum: 1/23/2006    Door: admin    2374 keer bekeken    
 
KAMPEN - Voor veel kattenbezitters is het een jaarlijks terugkerend probleem: wat doen we met poeslief als we op vakantie gaan? Katten zijn niet happig op pensions en de buurman heeft ook niet altijd tijd. José van Dijk biedt voor hen soelaas met haar nieuwe bedrijfje Happycat, een oppasservice voor huiskatten.

Als José van Dijk aan de man was gekomen, dan was zij nu waarschijnlijk bekend als ‘Kattenvrouwtje van Kampen.’ ‘Mijn man trapt geregeld op de rem, anders had het hier gekrioeld van de katten.’

Nu sluipen er ‘slechts’ vier dakhazen in en om de woning van José aan de 3e Ebbingestraat. Een birmees, twee maincoons en een boskat. Liefde voor dieren heeft José altijd wel gehad. ‘Mijn ouders hadden honden en ik kwam geregeld met een beestje aanzetten. Van alles heb ik gehad: cavia’s, hamsters, konijnen, muizen, vissen.’ De liefde voor de kat kwam pas later, toen ze al lang en breed getrouwd was. ‘We hadden een hond, maar mijn dochter Bonita bleek daar allergisch voor te zijn. Toen hebben we maar een paar katten genomen.’ Daarmee ontstond ook voor haar het probleem van de vakantieoppas. Gelukkig vond zij haar moeder bereid om de sluippoema’s van een natje en een droogje te voorzien.

‘Dat verliep heel goed. Ik wilde ze per se niet in een pension hebben, dat geeft zoveel stress. Ze zijn nogal gehecht aan hun omgeving. Later bedacht ik me dat veel mensen met hetzelfde probleem zitten. Toen ik op de tv iemand uit Limburg zag die een oppasservice voor katten had, viel bij mij het kwartje. Zoiets moet toch ook in Kampen kunnen.’ Ze bedacht een concept dat volgens haar een succesformule kan zijn. Het begint met een bezoekje aan huis om de katten te leren kennen en vertouwen van de baasjes te kweken. Als de baasjes op vakantie zijn, komt José elke dag even langs om de katten te voeren. ‘Als het moet geef ik ook medicijnen en verzorg ik eventuele andere kleine huisdieren. Tegelijkertijd ben ik een soort anti-inbraak service. Ik ruim de post op, geef de planten water en zet eventueel een lampje aan.

José begon met haar bedrijfje op 4 oktober, dierendag - ‘ dat leek me wel een mooie datum’ - maar echt vlotten wil het nog niet. Aan de pr zal het niet liggen, want Jose bouwde een eigen website, plaatste een aantal advertenties en hing op verschillende plekken in de stad flyers op.

Waarom het zo stroef gaat, weet José niet precies. ‘Ik denk dat het toch een stukje bekendheid is. Als ik eenmaal een paar tevreden klanten heb, dan zingt het wel rond. Aan de ene kant heb ik de moed een beetje laten zakken, maar aan de andere kant heb ik toch weer hoop. Ik krijg veel positieve reacties uit m’n omgeving. In januari gaan mensen hun vakantie plannen. Misschien dat het dan wat beter gaat. Ik geef het nog tot en met deze zomer de kans. Als het dan niet is gelukt moet ik wellicht de handdoek in de ring gooien.
 
  GroenLinks wil aanpak wilde katten
  Producent kattenvoer Vobra neemt Wielco over
  Korting voor het ‘laten helpen’ van kat

Gerelateerd

Hond en kat mee op vakantie levensgevaarlijk

Met einde vakantie stroomt dierenopvangcentrum nog niet leeg

Katten met een probleem gezocht

Zwerfkatten niet alleen probleem Dierenbescherming

‘Vlak voor vakantie iedereen ineens allergisch’

  

In onze shop
FURminator deShedding Tool voor katten + 12 x 85 g Iams Pouches Delight Land & Zee in Gelei grat
De FURminator deShedding Tool lost het hoofdprobleem van de meeste kattenbezitters op, overal haren op kleding of bank. Losse haren kunnen leiden tot vervi...
EUR 21.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed