Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Huisdier dupe van scheiding

 
Post datum: 1/13/2006    Door: admin    2321 keer bekeken    
 
Huisdieren zijn meer dan ooit de dupe van echtscheidingen en nieuwe relaties. Dat blijkt uit gegevens van dierenasiels uit De Vallei.

Het fenomeen doet zich onder meer voor bij het Edese Dierentehuis De Hof aan de Verlengde Arnhemseweg. Deze opvang krijgt de meeste huisdieren – met name honden – binnen van baasjes die uit elkaar zijn gegaan.

Volgens beheerder Yett van Omme zijn dit er aanzienlijk meer dan huisdieren die ‘weg moeten’ wegens allergie van een van de huisgenoten.

Behalve bij scheidingen, komt het ook bij nieuwe relaties tussen mannen en vrouwen steeds vaker voor dat het huisdier van een van beiden niet meer gewenst is.

„Zo kwam een man huilend zijn kat bij ons brengen, omdat zijn nieuwe relatie het beest niet wilde hebben“, stelt beheerder Yett van Omme van Dierenbescherming en Dierenasiel De Hof van Ede.

Bij dierenasiel Hazenberg aan de Bergweg in Amerongen blijkt de hond of kat eveneens het slachtoffer van relatieproblemen. Het dier wordt dan naar het asiel gebracht.

Beheerder Hylke van Vliet over de toenemende rol van scheidingen: „Het is veel meer dan pakweg tien jaar geleden aan de orde. Dat komt ook omdat het aantal echtscheidingen toeneemt, en dat de partners na de scheiding beiden gaan werken.“

In tegenstelling tot Ede vormt in Amerongen allergie nog steeds de belangrijkste reden om een huisdier naar een dierenasiel te brengen.

Van Vliet: „Maar de opgegeven reden van allergie moet je met een korreltje zout nemen, want veelal blijkt het een smoes te zijn om vanwege een andere reden alsnog van het dier af te komen.“

Ook bij dierenasiel De Wagenrenk in Wageningen komen steeds meer viervoeters binnen die door de stellen ‘overbodig’ worden bevonden wegens problemen in de relatiesfeer.

Bij deze opvang van dieren aan de Keijenbergseweg in Wageningen worden jaarlijks bijna vijfhonderd dieren gebracht. „Dat is inderdaad wel opmerkelijk“, laat beheerder Danielle van den Brink weten.

Dierenliefhebbers die een viervoeter bij de asiels willen halen, worden streng gecontroleerd of ze goed voor het dier kunnen gaan zorgen.
 
  Ragdoll kat met één oog blijkt geen hoax
  Nieuwe oven voor dierencrematorium
  Reizende kat is ’sterk kroegverhaal’

Gerelateerd

Prinses opent nieuwe productiefaciliteit van Intervet

Populaire kattennamen, aparte namen nieuwe trend

Dierenasiel trekt nieuwe vacht aan

Afslanken voor huisdieren nieuwe hype

Nog geen nieuwe plaats dierenasiel Woerden

  

In onze shop
Kattenspeelgoed Cat Activity Turn Around
Het Cat Activity Turn Around intelligentiespeeltje voldoet aan de natuurlijke behoefte van uw kat aan lichamelijke inspanning evenals psychische uitdaging!...
EUR 4.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed