Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Ragdoll kat met één oog blijkt geen hoax

 
Post datum: 1/11/2006    Door: admin    13499 keer bekeken    
 
Een foto van een éénogig en neusloos ragdoll katje, dat onlangs op verschillende weblogs en buitenlandse nieuwssites opdook, blijkt geen hoax te zijn. Volgens artsen leed het katje - het bleef slechts één dag leven, aan holoprosencephaly. Dat is een hersenafwijking waarbij de hersenen niet of niet volledig in twee helften gescheiden zijn, of delen van de hersenen ontbreken. Holoprosencephaly veroorzaakt ook gezichtsmisvorming. In het ergste geval, zoals bij dit katje, komt er een oog op de plek waar zich de neus zou moeten bevinden.

Het katje Cy, een afkorting van Cycloop, werd op 28 december geboren. Eigenaar Tracy Allen uit Redmond, in de Amerikaanse staat Oregon nam digitale foto's en stuurde die naar het fotoagentschap AP. Toen de foto op enkele nieuwssites en weblogs verscheen, werd de echtheid ervan door veel kritische bloggers en lezers betwijfeld.

AP laat overigens weten de foto's vooraf goed onderzocht te hebben. Het fotoagentschap kreeg niet alleen de foto's maar ook de geheugenkaart. Daarop stonden vier foto's van de kat uit vier verschillende hoeken.''Om de beelden vanuit vier perspectieven te vervalsen en ze in origineel formaat terug op de geheugenkaart te krijgen, is virtueel onmogelijk,'' meent het AP.

De kitten bevindt zich momenteel in een diepvries bij Tracy Allen; voor het geval wetenschappers het beestje willen onderzoeken.
 
  Nieuwe oven voor dierencrematorium
  Reizende kat is ’sterk kroegverhaal’
  Kat Fuchs speelt piano

Gerelateerd

Ophalen weggelopen katje blijkt dure grap

Gaslucht blijkt kattenafschrikmiddel

Internationale kattenshow met ragdoll special

Gevaarlijk bewegend voorwerp blijkt kat

Een Ragdoll in bad


 Reakties op dit artikel: (1 reakties totaal)
Post datum: 8/5/2007 8:41:53 PM   Gepost door: Frankie
wow hevtug maar ook sielug voor de kitten het zag er heel erg hupeloos uit

  

In onze shop
Faelis Menu Probeerpakket Kattenvoer 8 x 200 g
Terra Faelis Vlees-Menu in praktische 8 x 200 g Probeerpakket is een volwaardige huisgemaakte maaltijd voor katten van natuurlijke en kwalitatief hoofwaard...
EUR 18.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed