Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Dieren genieten van kerstdiner

 
Post datum: 12/20/2005    Door: admin    3714 keer bekeken    
 
LIERDERHOLTHUIS - De dieren die zaterdag te gast waren bij het kerstdiner voor dieren - georganiseerd door Fouragehandel Roeke - boften maar. Zij kregen niet alleen een heerlijk kerstmaal, maar ook nog eens die fel begeerde witte kerst. Het dierenkerstdiner werd voor de zesde keer georganiseerd. Ditmaal bij stal Herenbrink, pal aan de overkant. Ook hier schrokten de dieren behoorlijk wat voedsel naar binnen.

Terwijl de baasjes hun blik richten op de vrolijke danspasjes van de Raalter line-dance groep The Lonely Wolves, vullen een paar hulpen de lege bordjes hondebrok en kattevoer nog maar eens bij.

‘Heb je hem vandaag wel iets te eten gegeven?’, vraagt mevrouw Verwey uit Zwolle haar dochter, terwijl ze met zorgelijke blik naar hun Maltezer staart die - na zijn eigen kostje naar binnen te hebben gewerkt - gulzig aan een portie kattevoer uit blik begint. ‘Jazeker!’, stelt de dochter haar gerust. Ze laat de hond zijn gang maar gaan, tenslotte vieren de dieren vandaag kerst.

Terwijl de pony, het konijn, poezen en honden zich te goed doen aan de kerstdis beantwoordt dierenarts Bob Suurenbroek vragen van bezoekers. ‘Er zijn veel vragen naar aanleiding van deze poster met hondenrassen en deze potjes met embryo's van kittens en pups op sterk water. De overige vragen varieerden van ‘kan je beïnvloeden dat de poes krols wordt?’ tot ‘hoe oud mag mijn hond maximaal zijn voor een sterilisatie?’ Suurenbroek is enthousiast over het initiatief van een dierenkerstdiner. ‘Prachtig toch? Hij wijst naar een van de stamgasten. Moet je die kalkoen eens zien! Onverstoorbaar?’

Amazone Renske Slotman laat met haar prachtige Fries een kür op muziek zien. De kleintjes bakken pannenkoeken op het vuur en maken een ritje in een rijtuig. De sfeer komt er helemaal in als enkele bezoekers enthousiast meedoen aan line-dancing. De dieren hebben hun buikje rond gegeten. Tijd voor de stoelendans! Medewerkers van hondenschool De Lijn leggen uit dat de hond geschikt is om mee te doen als die het zit-commando beheerst. Zo’n tien baasjes durven het erop te wagen en stappen met aangelijnde hond de manege in. De muziek zet in en vol goede moed worden er rondjes gelopen. Plots valt de muziek stil. ‘Zit!’ Hier en daar een klein (stiekem) duwtje op de achterkant van de viervoeter. ‘Braaf!’ De poedel en Benner Senner liggen er na enkele rondes uit, maar een paar honden blijven lang in de race. ‘Keurig hoor’, prijst de spelleidster herhaaldelijk. Voor winnaar Tessa, de hond van Eddy Lozeman en dochter Riëtte, kan dit kerstfeest niet meer stuk: ze krijgt een leuk speeltje mee naar huis.
 
  Dierenasiel Stevenshage verloot donateurschappen
  Poezenboot Gent eindelijk in Sluiskil
  Tommie twee dagen klem in spouwmuur

  

In onze shop
1-Klik pakket: Gourmet Variaties
Katten zijn echte fijnproevers en houden van variatie in hun voeding. Uw kat verdient natuurlijk het beste en wil - net als u - genieten van elke maaltijd....
EUR 11.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed