Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Poezenboot Gent eindelijk in Sluiskil

 
Post datum: 12/15/2005    Door: admin    3619 keer bekeken    
 
SLUISKIL - De poezenboot Caprice uit Gent is aangekomen bij scheepswerf De Schroef in Sluiskil. Donderdag of vrijdag gaat het schip op de helling voor groot onderhoud.

De Caprice valt onder de verantwoordelijkheid van de Vlaamse stichting OFPA. Die strijdt tegen dierenleed. Gedumpte en verwaarloosde katten worden aan boord opgevangen en verzorgd. Gemiddeld zijn er zo’n negentig katten en poezen.

Geen toestemming

Vorige week kreeg M. Schuddinck van OFPA geen toestemming om over het kanaal Gent-Terneuzen naar Sluiskil te varen. Na twee gevallen waarbij het schip water maakte, twijfelde Rijkswaterstaat aan de staat waarin het schip verkeerde. De dienst wilde niet het risico nemen dat de vaarroute onverhoopt zou worden geblokkeerd.

Uit een duikinspectie bleek echter dat het schip geen zware mankementen vertoonde. Daarna werd alsnog toestemming gegeven om af te varen. De poezenboot was al eerder in Sluiskil voor reparatie. Dat gebeurt nu weer, omdat de werf goedkoper is dan elders.

Verdienen

„We willen er ook niet te veel aan verdienen, omdat het een goed doel dient. Sponsoring wil ik het niet meteen noemen, maar het komt wel in de buurt“, verklaart bedrijfsleider F. van Dommelen van De Schroef.

Inspectie

Naast groot onderhoud gaat het ook een vijfjaarlijkse inspectie van het plaatwerk onder de waterlijn. Dit gebeurt door een classificatiebureau. Het plaatwerk moet een minimale dikte hebben.

„Indien nodig vervangen wij delen van het plaatwerk. De inspectiebeurt is te beschouwen als een apk, maar dan voor schepen. Als alles achter de rug is, krijgt het schip een nieuw certificaat waarmee het weer vijf jaar verder kan“, legt Van Dommelen uit. Hij verwacht dat de onderhouds- en reparatiewerkzaamheden een week duren.
 
  Tommie twee dagen klem in spouwmuur
  Silver Valentijn steelt de show in Oudenbosch
  Minder huisdieren in Nederland

Gerelateerd

De Gentse poezenboot mag niet vertrekken

Gentse poezenboot maakt water

Oprichtster poezenboot overleden

  

In onze shop
10kg + 2kg gratis Royal Canin Fit 32 Kattenvoer
Royal Canin Fit is afgestemd op katten, die soms naar buiten gaan om te spelen, maar het liefste binnen het huis willen blijven. Doordat ze niet zo veel bu...
EUR 47.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed