Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Kattendorp blij met ingezameld voer

 
Post datum: 12/6/2005    Door: admin    4299 keer bekeken    
 
DEVENTER/HARFSEN - Ongeveer 160 poezen in het Kattendorp in Harfsen kunnen heerlijk gaan smikkelen. De komende tijd staat er een enorme variatie aan voer op het menu, want meiden van Kids for Animals zamelden blikjes en brokjes voor de kattenopvang in. Ze organiseerden een actie waarbij mensen een met voer gevulde schoen konden zetten bij drie verschillende winkels in Deventer.

Zaterdagmiddag vertrekt een kleine optocht van auto’s vol met kinderen en een zwarte piet vanuit Deventer richting Harfsen. Een paar grote dozen met kattenvoer zijn ingeladen. Zodra het gezelschap de schuur van het Kattendorp binnenloopt, komen Plato, Stalker, Rammstein en andere poezen direct naar hen toe. Ook beheerder Yvette Bakker heet de delegatie van de jeugdafdeling van de Dierenbescherming hartelijk welkom. De kinderen voelen zich gelijk op hun gemak met de dieren om zich heen.

‘De poezen die hier los lopen, zijn tam’, legt Bakker uit. ‘Maar de meeste katten die hier wonen zijn wild en schuw. Ze kunnen niet bij mensen in huis worden geplaatst. Dierenasiels brengen ze daarom naar ons toe, zodat ze rustig verder kunnen leven.’ Via het binnenverblijf lopen de kinderen en een paar katten achter Bakker aan naar één van de drie rennen.

Het is eigenlijk meer een grote afgebakende tuin vol bomen, struiken en donkere plekjes waar de dieren kunnen schuilen. Zodra de eerste ingezamelde blikken voer zijn neergezet, komen van alle kanten nog meer katten aanlopen.

Hoewel de echt schuwe dieren alleen in het donker te voorschijn durven komen, krioelt het in een mum van tijd van de poezen en katers.

Het idee om voer in te zamelen voor de kattenopvang kwam van Yvonne van den Brink en Marieke Aanstoot.

De twee organisatoren van de afdeling Deventer van Kids for Animals wilden iets voor dieren doen in deze sinterklaastijd. Ze bedachten het plan om kinderen een zelf ontworpen schoen te laten zetten bij de Albert Heijn, Natuurwinkel en dierenspeciaalzaak Discus Zanting.

‘We hebben het Kattendorp als doel gekozen omdat het een stichting is die het helemaal moet hebben van donaties’, vertelt van den Brink. ‘Daarnaast is er nog een praktische reden. Voor deze opvang maakt het niet uit wat voor een kattenvoer de beesten krijgen. Alle merken en soorten zijn prima.’

De actie leverde 42 gevulde schoenen en veel positieve reacties op. Bovendien kon van den Brink een cheque ter waarde van 250 euro overhandigen. De achtjarige Valerie Bosman vindt het allemaal erg leuk en heeft al snel een grote roodharige kater als lievelingsdier uitgekozen. Haar schoen was samen met die van Stef Matser en Jolan Meijer als de mooiste uitgekozen.
 
  De Gentse poezenboot mag niet vertrekken
  Gezocht: een thuis voor wilde katten
  De leukste kattenboeken voor onder de kerstboom

  

In onze shop
Hide/seek krabpaal gotcha 27x27x40
Dit krabmeubel geeft een extra prikkel aan uw kat. De bodemplaat bevat namelijk diverse verstopte pluche ballen, die uw kat kan vinden door met zijn pootje...
EUR 19.95
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed