Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Gezocht: een thuis voor wilde katten

 
Post datum: 12/5/2005    Door: admin    2499 keer bekeken    
 
TERNEUZEN - De Dierenbescherming in Zeeuws-Vlaanderen zit in haar maag met een kattenoverschot. Voorzitter A. Eefting heeft haar hoop gevestigd op boeren en manegehouders, die het probleem volgens haar aanzienlijk kunnen verlichten.

De Dierenbescherming kreeg dit jaar al meer dan zevenhonderd katten binnen. Voor de tamme poezen en katers zijn opvangcentra beschikbaar, hoewel ook op deze adressen nog maar weinig plaatsen vrij zijn. De verwilderde katten zijn echter niet binnen te houden.

„We worden echt overstelpt met verwilderde katten. Die komen hoofdzakelijk van campings, waar vakantiegangers hun dieren hebben achtergelaten. We zijn nu volop aan het vangen, om de dieren in te enten en te castreren of steriliseren. Sommige campinghouders hebben er geen probleem mee dat deze katten vervolgens weer naar hun terrein worden gebracht, maar anderen hebben dat liever niet. Dan rest ons helaas nog maar één ding: afmaken“, zegt Eefting.

Schuw

De reden is volgens Eefting simpel: niemand zit op een verwilderde en daardoor schuwe kat te wachten.

„Bij het asiel kunnen we deze beestjes ook niet meteen kwijt, omdat ze mogelijk nog ziektes onder de leden hebben. Maar daar komt nog bij dat er eigenlijk helemaal geen interesse is voor zo’n schuw dier. Kortom, dit is een heel lastig verhaal“, aldus Eefting.

De dierenbeschermers zien desondanks licht in de duisternis. Eefting: „De verwilderde katten kunnen prima werk doen op boerderijen en in maneges. Het zijn namelijk prima muizenvangers. Wij hopen dus dat boeren en manegehouders een aantal katten op hun terreinen willen inzetten. We hopen zeker zestig dieren kwijt te raken.“
 
  De leukste kattenboeken voor onder de kerstboom
  Vijfsterrenhotel voor huisdieren geopend
  Zwerfpoes vliegt terug in business class

Gerelateerd

Speciale gastgezinnen gezocht voor dieren

Groot succes preventieve acties Dierenbescherming

Politie en dierenbescherming bevrijden kat

Chipactie Dierenbescherming groot succes

Getuigen gezocht van vergiftigen honden/katten

  

In onze shop
2 kg Sanabelle + 2 x 55 g graanvrije kattensticks gratis!
Sanabelle is droog kattenvoer van de allerbeste kwaliteit. Sanabelle kattenvoer is een zeer uitgebalanceerd dieet, omdat er nauw samen wordt gewerkt met on...
EUR 12.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed