Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Aantal zwerfkatten na jaar gehalveerd in Halen

 
Post datum: 11/30/2005    Door: admin    2232 keer bekeken    
 
De stad Halen kent steeds meer succes met haar campagne voor de sterilisatie van zwerfkatten. Bij zo’n actie zijn deze maand 20 katten onvruchtbaar gemaakt. Bij de eerste campagne begin vorig jaar moest dat nog bij 50 katten gebeuren. De actie gebeurt in samenwerking met de vzw Felix.

Halenaar Leo Vandingenen maakt deel uit van die vereniging: “Loslopende katten worden gevangen en gesteriliseerd om te voorkomen dat ze zich voortplanten. Twee keer per jaar gebeurt zo’n actie. Nu waren we aan de vierde campagne toe. Bij de eerste editie troffen we op een plaats soms tot dertig katten aan. Nu is dat op een plaats hooguit drie of vier. De daling van het aantal te behandelen katten bewijst dat onze acties effect hebben.”
 
  Vrouw die dode katten voor huis van Tobback zette vrijgesproken
  Vermiste Poes na weken terug
  Jagende katten lastig voor oeverzwaluw

Gerelateerd

Meld zwerfkatten tijdig bij het asiel

Nieuw verblijf zwerfkatten in Hof van Ede

Overlast zwerfkatten voorkomen

Groot succes preventieve acties Dierenbescherming

Sophia KattenBond haalt € 2500 op voor Amsterdamse zwerfkatten

  

In onze shop
6 x 85 g Pro Plan Sterilised Kip Kattenvoer
Voor een actief en gezond leven hebben gecastreerde katten het juiste voer nodig, aangezien de stofwisseling na sterilisatie verandert. Pro Plan Sterilised...
EUR 6.49
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed