Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Net een zoekplaatje, overal zie je poezen

 
Post datum: 11/29/2005    Door: admin    4615 keer bekeken    
 
ZEVENAAR - Zevenaar betaalt te laat en te weinig voor de opvang van zwerfkatten, vindt Maria Polman van de Kattenboerderij. Ze is not amused, zeker nu ze sinds de gemeentefusie ook katten uit Angerlo opvangt.

De schattigste knuffel en de grootste zielepoot. Maria Polman van de Kattenboerderij in Zevenaar wijst naar Vosje. De haren van deze poes zijn dof en staan een beetje punky. "Ze heeft zo lang zonder eten en drinken geleefd dat haar niertjes verschrompeld zijn. Omdat ze zo kwetsbaar is, ligt ze op een verwarmingsdeken. Ik hoop dat iemand haar straks met Kerstmis meeneemt. Zulke mensen bestaan, die vanuit de kerstgedachte de grootste stumper willen."

Haar eerste zwerfkat haalde ze uit de tuin van haar toenmalige doorzonwoning op Zonegge. Dertig jaar later heeft ze een kattenpension en een kattenopvang op een boerderij aan de Doesburgseweg, tussen Zevenaar en Angerlo. Inmiddels vraagt Polman zich af hoe lang ze het nog volhoudt om zeven dagen per week klaar te staan voor de opvang en verzorging van zwerfkatten. "Zeker met dit akkefietje. De gemeente laat de jaarlijks afgesproken verhoging achterwege en wil van de vaste onkostenvergoeding af. Terwijl hier enige jaren geleden op verzoek van de gemeente toe is besloten omdat Zevenaar van die administratieve rompslomp af wilde. De gemeente betaalt normaalgesproken de jaarlijkse onkostenvergoeding in twee keer: in januari en in juni. Het geld dat ik juni hoor te hebben, is nog steeds niet overgemaakt."

Volgens Polman heeft ze dit jaar meer poezen opgevangen dan anders, omdat er sinds de gemeentelijke herindeling de Angerlose zwerfkatten van boerderijen bij zijn gekomen. "Van boerderijen krijg je altijd meer katten. Waarom? Boeren hebben een andere mentaliteit. Ze laten poezen maar rondlopen en steriliseren niet."

De gemeente vergoedt de onkosten van een tweewekelijks verblijf van elke zwerfkat. Is er na veertien dagen geen nieuwe thuishaven voor de kat gevonden, dan betaalt Zevenaar ook de euthanasiekosten. Maria Polman weigert echter katten te laten inslapen. Ze heeft er haar levenstaak van gemaakt de dieren te redden en ergens onder te brengen. "Dat lukt altijd", zegt ze. "De vraag is alleen wanneer. Laatst kon ik een pin van een poes pas na drie jaar bij iemand onderbrengen. Omdat hij precies die tegendraadse poes was die deze persoon zocht."

Op dit moment logeren twintig zwerfkatten bij Polman. "Het is net een zoekplaatje, overal zie je poezen", zegt ze in de ruimte van de categorie 'Moeilijk', die in quarantaine verblijft. Daar zitten negen schuwe, verwilderde katten of nakomelingen hiervan die ze socialiseert door ze tijd, liefde en rust te geven.

In het binnen- en buitenverblijf zitten de makkelijke gevallen die zo naar een gezin kunnen. Maria Polman neemt een grote, grijze pers in haar armen. "Deze is vrijdag gebracht door een vrouw van de Hooge Bongert die het niet langer kon aanzien dat ze buiten in de sneeuw moest lopen. Ja, zo'n poes raak ik natuurlijk zo kwijt."
 
  Dierenopvang barst uit haar voegen
  Kat zet kookplaat aan
  Scherpschutter schiet huisdieren af

Gerelateerd

Meld zwerfkatten tijdig bij het asiel

Nieuw verblijf zwerfkatten in Hof van Ede

Overlast zwerfkatten voorkomen

Sophia KattenBond haalt 2500 op voor Amsterdamse zwerfkatten

Stichting Zwerfkatten blij verrast


 Reakties op dit artikel: (1 reakties totaal)
Post datum: 9/22/2015 12:37:47 PM   Gepost door: dinie jarec
sorry dat i het via deze manier doe maar ik ben dringent op zoek naar een goed tehuis voor 2 katten waarvan het baasje na een lang ziektebed is overleden. hoop snel iets van u te horen. met vriendelijke groet dinie jarec

  

In onze shop
FURminator deShedding Tool voor katten + 12 x 85 g Iams Pouches Delight Land & Zee in Gelei grat
De FURminator deShedding Tool lost het hoofdprobleem van de meeste kattenbezitters op, overal haren op kleding of bank. Losse haren kunnen leiden tot vervi...
EUR 21.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed