Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Huisdieren zijn gezond

 
Post datum: 11/4/2005    Door: admin    1845 keer bekeken    
 
Naar aanleiding van Zwitserse onderzoeksresultaten pleit het Multidisciplinair Onderzoekscentrum voor huisdieren in zorginstellingen.

Uit het onderzoek blijkt dat alleenstaanden met een kat minder angstig, gedeprimeerd en introvert zijn. Het Zwitsers onderzoek is toegespitst op katten omdat die daar het meest als huisdier worden gehouden. Maar hetzelfde geld voor honden, zegt N. Endenberg docent-onderzoeker van Universiteit Utrecht.

"Alle huisdieren zegt zij, zorgen voor een verlaging van de bloeddruk en hartslag. Jaren geleden bleek al dat huisdieren stressverlagend werken". Endenberg weet verder te vertellen, dat ouderen met huisdieren langer zelfstandig blijven, minder vaak naar de huisarts gaan en minder medicijnen gebruiken.
 
  Baasjes gezocht voor lieve ragdoll kittens
  Gewond door overstekende kat
  Kinderen gewond door uitwijken voor kat

Gerelateerd

Huisdier vaak aanleiding tot burenruzie

Kattensymposium gezond verlopen

Kat aanleiding voor mishandeling en bedreiging

Een goedkoop en gezond feestmaal

  

In onze shop
Porta 21 Holistic Cat kip & rijst Kattenvoer
Porta 21 Holistic Cat kip & rijst is een gezond, volwaardig en natuurlijk kattenvoer in super premium-kwaliteit. Porta 21 Holistic Cat kattenvoer biedt...
EUR 13.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed