Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Buitenplaats gezocht voor zwerfkat

 
Post datum: 10/29/2005    Door: admin    2237 keer bekeken    
 
EMMELOORD - De dierenbescherming zoekt buitenplaatsen voor schuwe katten in de Noordoostpolder.

De asiels in de omgeving zitten vol met moeilijk plaatsbare katten. Het gaat om katten met een gebruiksaanwijzing, zo zegt de Dierenbescherming Overijssel waar de Noordoostpolder ook onder valt.

Het gaat om schuwe katten die niet echt gewend zijn aan mensen. ‘Vaak zijn deze dieren geboren op campings, bedrijventerreinen of boerderijen en hebben ze in de eerste maanden van hun leven niet of nauwelijks contact gehad met mensen’, stelt een woordvoerster van de Dierenbescherming Overijssel. Een deel van deze katten laat zich nog wel socialiseren, maar de rest wacht een langdurig verblijf in het asiel omdat niemand ze wil hebben.

Daarom zoekt de dierenbescherming plekken waar de katten die schuw blijven, vrij kunnen rondlopen, zoals maneges, boerderijen of andere plekken in het buitengebied van onder meer de Noordoostpolder. ‘Met toezicht en een beetje bijvoedering kunnen deze dieren qua karakter gewoon zichzelf zijn en wordt een lang verblijf in een asiel voorkomen’, zegt een woordvoerster van de Dierenbescherming.

Plaatsing kost 60 euro, inclusief castratie of sterilisatie van de kat. ‘Een kat van de buren is inderdaad gratis’, zegt de woordvoerster. ‘Maar die zorgt wel voor nageslacht.’

Mensen met een buitenplaats voor schuwe asielkatten kunnen contact opnemen met Dierenbescherming Overijssel (tel.: 0570-623523), of mailen naar overijssel@dierenbescherming.nl.

Vooral in de zomer stromen asiels vol met zwerfkatten waarvan de eigenaar niet komt opdagen. Meestal gaat het om huiskatten die makkelijk een nieuw baasje vinden.
 
  Kat loopt weg met afgehakte teen
  Verloren Amerikaanse kat duikt op in Frankrijk
  Vermiste kater heeft nog wat wilde haren

Gerelateerd

Speciale gastgezinnen gezocht voor dieren

Groot succes preventieve acties Dierenbescherming

Open dag Help Zwerfkat uitstekend verlopen

Politie en dierenbescherming bevrijden kat

Chipactie Dierenbescherming groot succes

  

In onze shop
7,5 kg + 2 kg gratis! 9 kg Applaws kattenvoer
Applaws Droog kattenvoer is een uniek compleet voer voor volwassen katten. De droge brokjes simuleren de natuurlijke voeding van wilde katten. Katten zijn ...
EUR 46.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed