Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Katten door recessie deur uit

 
Post datum: 12/14/2004    Door: admin    1679 keer bekeken    
 
ZWOLLE - Zelfs een kat is in tijden van economische recessie te duur voor mensen. Ze worden met tientallen tegelijk naar het Zwols Dierenasiel gebracht.

‘Wij hebben dit jaar zeker rond de vijfhonderd katten binnengekregen. Zo’n tien procent meer dan voorgaande jaren. Mensen realiseren zich niet hoeveel kosten een kat met zich meebrengt,’ zo reageerde Monique Schoorlemmer, beheerster van het Zwols Dierenasiel op de berichtgeving over de kattendrukte in de Nederlandse dierenasielen. De katten aanwas is nauwelijks te verwerken, hoewel er wel verloop is in de katten die het asiel binnenkrijgt. De vraag naar katten is het afgelopen jaar niet gedaald bij het Zwols Dierenasiel.

‘Mensen hebben tegenwoordig nooit meer één kat. Ze nemen er vaak meer. In het begin kosten jonge katjes weinig, totdat je ze moet inenten, steriliseren en ze een keer ziek worden’, zegt Schoorlemmer. De recessie lijkt er dus ook in Zwolle voor te zorgen dat de kat de deur uitgewerkt wordt, zeker in een dure maand als december. Niet echt een fijne kerstgedachte.

 
  Kat mishandeld in Bergen op Zoom
  Gorinchem krijgt nieuw dierenasiel
  Eigenaren Buddy en Misty waarschuwen voor vergiftiging

Gerelateerd

'Om mensen zoals ik te helpen'

Kat zet 50 000 mensen zonder stroom

'Katten maken mensen gek'

Nieuw soort kat voor mensen met allergieën

50.000 mensen zien Kattenstoet passeren

  

In onze shop
Hagen Catit Drinkfontein 3 l
Net zoals wij mensen hebben ook dieren water nodig om te overleven. Het lichaam van een kat of een hond bestaat voor ongeveer 70% uit water. Als u uw huisd...
EUR 45.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed