Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Adoptie van dieren uit asiel slaat in Almelo aan

 
Post datum: 10/28/2005    Door: admin    4767 keer bekeken    
 
ALMELO - Het initiatief van dierenopvang ’t Noordbroek in Almelo om burgers tegen betaling honden en katten te laten adopteren, slaat aan. Een maand na het begin van deze actie betalen al 15 particulieren maandelijks vijf euro waarmee ‘leuke dingen’ voor de asieldieren worden gedaan.

Beheerder Karin Wagemakers van de Almelose dierenopvang is tevreden over het tot dusverre behaalde resultaat. ‘Het gaat goed met de adoptie. We krijgen veel positieve reacties’, zegt ze.

Het adoptieprogramma is vooral bedoeld voor oudere honden en katten. Deze beesten komen, zoals in de praktijk blijkt, moeilijk(er) aan een nieuwe baas dan jonge(re) dieren.

Daar komt bij dat sommige van de ‘oudjes’ ook nog medicijnen of speciaal voer nodig hebben. Ook dat kan een belemmering zijn voor burgers om een hond of kat uit het asiel te nemen.

Wie voor maandelijks vijf euro een hond of kat adopteert mag zo vaak als hij/zij wil het dier komen aaien, knuffelen en uitlaten. Meenemen naar huis is er niet bij, omdat het voor deze dieren minder prettig is om daarna weer terug te keren in de opvang. Van het geld wordt iets extra’s voor de betrokken honden en katten gedaan, zoals een groot bot, dekens en de aanschaf van speelspullen voor de kennel. De ‘adoptie-ouder’ krijgt twee keer per jaar een berichtje en een foto van ‘zijn’ hond of kat.

Volgens beheerder Karin Wagemakers zijn de particulieren die geld overmaken, vooral mensen die graag een huisdier willen, maar daarvoor onvoldoende tijd kunnen vrijmaken. ‘Voor hen is adoptie een goede mogelijkheid om toch met dieren om te gaan. Dat blijkt ook wel, want ze komen regelmatig bij ons over de vloer. Er zijn mensen die enkele uren bij ‘hun’ kat gaan zitten en het dier kammen en knuffelen’, vertelt Wagemakers. Het gebeurt ook dat ‘adoptie-ouders’ zelf brokjes meenemen en zich door hun kinderen laten vergezellen. De beheerder: ‘Zo leert de jeugd wat dierenopvang is.’

Buitenplaatsen

De Dierenbescherming is trouwens in Overijssel en de Noordoostpolder een actie gestart voor katten ‘met een gebruiksaanwijzing’ in dierenasiels. Daarbij gaat het om zwerfdieren die schuw en niet gewend zijn aan mensen. Deze katten zijn vaak geboren op campings, bedrijfsterreinen of bij boerderijen. Voor deze dieren zoekt de Dierenbescherming opvang, een zogenoemde ‘buitenplaats’ bij maneges, boerderijen en andere locaties in het buitengebied. Meer informatie via tel: 0570-62 35 23 of via email: overijssel@dierenbescherming.nl.
 
  "Mensen hebben geen respect voor dieren"
  Rechten van huisdieren beter beschermd in Rome
  Plek voor verwilderde katten gezocht

Gerelateerd

Omwonenden zijn dierenopvang in haagse woning zat

Dierenasiel Almelo nu al vol honden en katten

Dierenopvangcentrum Amsterdam roept hulp burgers in

Vangkooi ontvreemd bij dierenopvang Maasland

  

In onze shop
10 + 2 gratis! Catz Finefood 12 x 200 g
De vitaliteit en gezondheid van een kat hangen in grote mate van haar voeding af. Catz Finefood staat voor een soortgerichte, evenwichtige en natuurlijke k...
EUR 14.15
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed