Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

’t Veerhuis één dag kattenwalhalla

 
Post datum: 10/18/2005    Door: admin    2483 keer bekeken    
 
OUD GASTEL – Sommige kattenhouders gaan op den duur op hun huisdier lijken. Toch was tijdens de show van de jubilerende Nederlandse Perzenvereniging, gisteren in Oud Gastel, het verschil tussen baas en beest steeds duidelijk zichtbaar.

Natuurlijk liepen er dames rond die hun haar net zo hadden gestrikt als de kat die vredig in de reismand lag te slapen. Of die hun oogschaduw zodanig hadden aangebracht dat de gelijkenis met een katachtige onmiskenbaar was. Ook liepen er mannen rond die zo uit de Felix-reclame gestapt konden zijn. Of van die types die thuis niet alleen onder de knoet van hun vrouw, maar ook onder de aanwezigheid van een stuk of tien langharige sluipers moeten lijden.

Variatie

De meesten van de vele honderden bezoekers van de 58e internationale raskattententoonstelling kwamen gewoon om kennis te nemen van de variatie aan kleuren en kleurpatronen, maten en andere kenmerkende eigenschappen van de tentoongestelde ragdolls, sphynxen, angora’s, heilige birmanen en balinezen, om maar eens een greep te doen uit het ruime aanbod.

In een zijzaal keurden de internationale keurmeesters de ingezonden dieren, die veelal van een predikaat of een prijs werden voorzien. De organisatie had er honderden bekers voor ingeslagen. Ook waren er heel wat handelaren op de beurs afgekomen, met kattenshampoo, ideale bakkenvulling, speciale kattensieraden en een uitgebreid scala aan reisaccessoires voor poeslief.

Dertien katten

Het politievrouwenkoor van het district Zuid-Holland-Zuid (regio Dordrecht) trad op en hun gezang bleek gelukkig de kwalificatie kattengejank verre te overstijgen. PR-medewerkster Leny van Galen van de Nederlandse Perzenvereniging heeft zelf dertien katten in huis, en daarnaast „dure meubelen die geen gevaar lopen“, zegt ze ter geruststelling.

Ze is erg in haar nopjes met ’t Veerhuis als tentoonstellingsruimte. „We komen hier nu al vijf jaar, en het bevalt nog steeds uitstekend. De belangstelling is altijd prima en na afloop gaat iedereen tevreden naar huis. Temeer omdat gisteren ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Nederlandse Perzenvereniging een presentje aan alle deelnemers werd uitgereikt.
 
  Ochtendtrio geschorst na kattengrap
  Brandweer redt kat
  Actie voor honderden zwerfkatten Westhoek

Gerelateerd

Japanse verzamelde lijken van haar katten

  

In onze shop
12 x 400 g Lily's Kitchen sappige kip parfait kattenvoer
Lilyâ??s Kitchen sappige kip parfait is compleet, hypoallergeen natvoer, ideaal voor katten met voedselintolerantie of allegie. Het spijsverteringssysteem ...
EUR 36.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed