Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Verdriet om verlies van ’schoolkat’ Dikkie Dik

 
Post datum: 10/8/2005    Door: admin    2915 keer bekeken    
 
LEEUWARDEN – Groot verdriet in de klas. Juf Ieme Frankena vertrouwt het zaakje niet en wil een onderzoek.

Wat is er gebeurd? De aangelopen kater die maandenlang in het noodlokaal van basisschool De Vosseburcht in Leeuwarden ’woonde’, is gisteren opgehaald door een vrouw die beweerde de rechtmatige eigenaar van de kat te zijn.

De vrouw zei haar kat te herkennen op de foto van het beest, die gisteren ter gelegenheid van Werelddierendag in de Leeuwarder Courant stond. Gistermiddag stond opeens Anita van der Kooi uit Sint Annaparochie in het lokaal bij groep 7. Ze eiste ’haar’ kat op, die vredig op de vloer lag te dommelen.

Voor de klas heette de kater al maandenlang Dikkie Dik, maar mevrouw Van der Kooi noemde hem Kenzo. Ze zei de kat drie jaar geleden kwijt te zijn geraakt, toen zij nog in Camminghaburen woonde. Ze had ’Kenzo’ herkend op de krantenfoto.

De kinderen van groep 7 zagen hoe Van der Kooi het dier meenam naar huis. „Dat was vreselijk, sommige kinderen moesten huilen“, zegt juf Ieme Frankena. „Niemand was blij dat Dikkie Dik z’n baasje had gevonden.“ Kinderen stelden al voor om vandaag allemaal een euro mee te nemen naar school, voor de vrouw die hun kat weghaalde. „Dan kon ze een andere kat uit het asiel kopen.“

Frankena heeft inmiddels de levensloop van de schoolkater nageplozen en volgens haar behoort hij al meer dan drie jaar toe aan een andere vrouw in Leeuwarden. „Desnoods halen we er een dierenarts bij om vast te stellen om welke kat het gaat“, zegt ze.

De geschiedenis heeft ook Van der Kooi van streek gemaakt. „Ik zag meteen dat hij het was. Ik herkende hem aan twee inkepingen in z’n oor. Hij heeft grote emotionele waarde: mijn dochter Romana kreeg hem toen mijn man ziek was. Ik wilde haar daarmee troosten“, verklaarde ze gisteren.

„Maar toen ik die huilende kinderen zag, dacht ik: doe ik dit wel goed?“ De vrouw is zo aangedaan dat ze zich gistermorgen ziek heeft gemeld op haar werk.
 
  Meer katten doelwit beulen
  Fietje en kleindochter Karin redden Japie
  Deze katten zijn geen vuulte

  

In onze shop
Almo Nature Classic Kattenvoer 6 x 280 g
Almo Nature kattenvoer wordt uit natuurlijke en hoogwaardige grondstoffen bereid en biedt uw kat alle variatie en echtheid, die alleen een ongedenatureerd ...
EUR 14.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed