Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Raadsel rond zwerfkatten Thorn

 
Post datum: 10/2/2005    Door: admin    2738 keer bekeken    
 
Thorn - Worden in Thorn vallen gezet voor zwerfkatten? Bewoners die zich ontfermen over een kattenkolonie menen van wel. Ze hebben twee dieren met een verminkt achterlijf gezien en missen vier anderen.

'Barbaarse praktijken', zo noemt het zelfbenoemde zwerfkattencomité uit Thorn het. Sinds een jaar ontfermen vier buurtbewoners uit de Beekstraat zich over de kolonie zwerfkatten die daar rondstruint. Vier dieren zijn al vermist. En tot hun grote schrik ontdekten de kattenliefhebbers afgelopen maand hoe twee van de vijftien katten met 'verminkte achterlichamen' door Thorn strompelden. Eén dier werd later dood aangetroffen, de andere gewonde kat is niet te vangen. Het comité heeft geen dierenarts ingeschakeld omdat de katten te schuw zijn om behandeld te worden.

Volgens Marjo Kikkert, een bewoner van de Beekstraat, groeit het vermoeden dat iemand met behulp van vallen eigenhandig een einde wil maken aan het zwerfkattenprobleem. Het comité heeft daar al over gebeld met de Dierenbescherming. ,,We moeten uiteraard voorzichtig zijn. Wellicht zijn die twee katten terechtgekomen in een rattenval bij de beek. En zijn de 'vermisten' spontaan aan de wandel gegaan. Maar we maken ons grote zorgen. We zijn juist bezig het kattenprobleem aan te pakken door de dieren te steriliseren'', aldus Kikkert. De Dierenbescherming zegt geen officiële melding van kattenmishandeling te hebben gekregen, maar kent de problematiek in het witte stadje wel.

De Beekstraat in Thorn kampt al jaren met een kolonie zwerfkatten. Vooral de buurt rond ouderencentrum Sterrebosch is een trekpleister voor gedumpte katten. De dieren kregen daar vaak eten van omwonenden. Vorig jaar greep de gemeente in, omdat de kolonie groeide tot dertig katten. De tamste dieren gingen naar het asiel, de zwaksten kregen een spuitje en de rest werd gesteriliseerd. Nu resteert nog een tiental wilde katten dat eten krijgt van het comité uit de Beekstraat. Kikkert: ,,Ze blijven toch terugkomen en we willen ze niet laten omkomen van de honger. Uiteraard zijn er ook mensen die alleen maar klagen over de poezen. Maar de kolonie is nu beheersbaar.''

Verantwoordelijk wethouder T.Corbey vindt het een onwaarschijnlijk verhaal dat kattenhaters uit Thorn vallen zouden zetten. Hij denkt dat het zwerfkattenprobleem, dat momenteel overigens ook speelt aan het Eind in Thorn, blijft bestaan zolang de dieren gevoerd worden. Volgens Corbey kun je steriliseren wat je wil, er blijven altijd nieuwe dieren bijkomen op een plek waar voedsel is. ,,Naar mijn weten is de overlast in de Beekstraat verminderd, maar binnenkort zal ik eens inventariseren hoe het er voor staat met de katten in Thorn.
 
  Controle van "oude" dieren
  Asiel regelt speed-date voor mens en huisdier
  Kat in de zak

Gerelateerd

Meld zwerfkatten tijdig bij het asiel

Katjes met spierziekte vallen voortdurend om

Nieuw verblijf zwerfkatten in Hof van Ede

Overlast zwerfkatten voorkomen

Sophia KattenBond haalt € 2500 op voor Amsterdamse zwerfkatten

  

In onze shop
Kattenspeelgoed Cat Activity Turn Around
Het Cat Activity Turn Around intelligentiespeeltje voldoet aan de natuurlijke behoefte van uw kat aan lichamelijke inspanning evenals psychische uitdaging!...
EUR 4.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed