Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Hond voor rechter wegens achtervolgen kat

 
Post datum: 12/8/2004    Door: admin    1867 keer bekeken    
 
De rijke en deftige bewoners van de poepsjieke wijk Balmain van Sydney hebben eindelijk enige opwinding gevonden voor de kerstdagen: een beruchte plaatselijke bastaardhond moet zich immers voor de rechter verantwoorden wegens het achtervolgen van een kat.

Bij gebrek aan andere zorgen hebben de wijkbewoners zich verdeeld in een pro-hond- en een pro-katbeweging. Het luidruchtigst zijn de hondenliefhebbers, die een heuse Save Bob the Dog-campagne op (vier) poten hebben gezet. De gemeenteraad wordt intussen overstelpt met emails, faxberichten en telefoontjes waarbij de verkozenen des volks gevraagd wordt hun campagne om Bob tot terrorist op poten te verklaren (en dus gemuilkorfd en opgesloten te worden) af te blazen.
De eerste gerechtsronde bleek een nederlaag voor Bob en zijn eigenaar Drew Vukelic. Eigenares Sharyn McQuire van de kat argumenteerde dat Bob, gezien de ernst van de feiten - de achtervolging eindigde met een beet in de staart van poeslief - krachtens de Companion Animals Act de hondse variant van hard labeur in de 'chain gang' -aan de ketting- moet ondergaan. Maar de advocaat van Vukelic weigert de handdoek in de ring te werpen en wil desnoods de zaak tot bij het Opperste Gerechtshof aanvechten. "Het gaat niet enkel om Bob", zegt de advocaat, "maar om de toekomst van De Hond in Australië".
 
  ’Komst dierencentrum niet haalbaar’
  Kattenziekte in asiel uitgewoed
  Bedrijf werkt aan netwerk dierendetectives

Gerelateerd

Koppen van katten gevonden in Helmond

Gamer doodt kat van vriendin wegens uitschakelen console

Vrouw voor rechter om verkoop 'gothic katten'

Katvan 400 jaar gevonden in muur

Verdwaald poesje gevonden op Schots schip

  

In onze shop
Cat Activity Fun Board
Het Cat Activity Fun Board is zorgvuldig door Helena Dbal?? ontwikkeld en spreekt de natuurlijke behoefte van de kat naar lichamelijke activiteit evenals g...
EUR 4.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed