Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

’Komst dierencentrum niet haalbaar’

 
Post datum: 12/8/2004    Door: admin    1881 keer bekeken    
 
HELMOND – Als het aan het Helmondse college ligt, komt er geen dierencentrum. Volgens B en W zal er jaarlijks een tekort van 360.000 euro bijgepast moeten worden. En dat wordt niet haalbaar geacht.

De Stichting Dierenambulance Helmond e.o. heeft in september een bedrijfsplan ingediend voor de oprichting van een regionaal dierencentrum. Het college van B en W heeft het plan laten bekijken en volgens de gemeente zal er jaarlijks 360.000 euro bijgelegd moeten worden om het centrum draaiende te kunnen houden. Het college stelt de gemeenteraad daarom voor geen medewerking te verlenen aan de uitvoering van het plan.

Het plan voorziet in de bouw van een dierencentrum dat onder meer onderdak biedt aan de Dierenambulance, een asiel, pension, dierenartsenpraktijk, aquatherapie, trainingsveld, hondentrimsalon en een dierenspeciaalzaak. Het zou een voorziening voor de hele regio moeten worden.

Uit het bedrijfsplan blijkt dat het opzetten van het dierencentrum ruim twee miljoen euro kost. Ook is ruim 11.000 vierkante meter grond nodig om het centrum, zoals de stichting dat voor ogen heeft, met alle bijbehorende faciliteiten op te kunnen bouwen.

Volgens de Dierenambulance zal het dierencentrum zichzelf op den duur kunnen bedruipen. De opbrengsten van de commerciële onderdelen, zoals de trimsalon, de winkel en het pension, zouden ingezet kunnen worden voor het asiel. Daarnaast gaan de initiatiefnemers er van uit dat ze sponsors zullen vinden.

Ook met chipacties voor huisdieren denken ze de nodige inkomsten te kunnen binnenhalen. Het liefst zou de dierenambulance zien dat huisdieren, en dan in het bijzonder katten, gechipt worden zodat de eigenaar eenvoudig op te sporen is.

 
  Kattenziekte in asiel uitgewoed
  Bedrijf werkt aan netwerk dierendetectives
  Zorg van Dierenambulance Gouda maakt mensen blij

Gerelateerd

Koppen van katten gevonden in Helmond

Haags Dierencentrum al voor zomer vol

Haags Dierencentrum trekt aan de (katten-)bel

  

In onze shop
11 + 1 gratis! 12 x 70 g GimCat ShinyCat Jelly
Probeer de vier lekkere smaken van GimCat ShinyCat Jelly met bijzonder heerlijke stukjes in een lekkere gelei, die daardoor bijzonder sappig en mals zijn. ...
EUR 9.16
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed