Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Geen verplichte chip voor katten

 
Post datum: 7/29/2005    Door: admin    2373 keer bekeken    
 
ENSCHEDE - Het college van B en W ziet niets in een voorstel om alle huisdieren in Enschede verplicht te voorzien van een chip. Wel wil het college houders van huisdieren beter voorlichten over hun verantwoordelijkheden. Dat antwoordt het college op vragen van GroenLinks-raadslid J. van der Zee.

Van der Zee stelde zijn vragen naar aanleiding van het groeiend aantal zwerfkatten in de stad. Volgens het raadslid is het verplicht chippen van huisdieren een oplossing, omdat daardoor de eigenaar altijd op te sporen is. Ook de dierenbescherming is hier een voorstander van.

Het college voelt daar echter niets voor. Wel wil het de mogelijkheid onderzoeken of een actie gesubsidieerd kan worden voor het aanbrengen van een chip, in combinatie met goedkope sterilisatie of castratie van het dier. Maar voorlopig ziet de gemeente het meest in voorlichting.

Wat het college absoluut niet ziet zitten is het massaal afmaken van zwerfdieren, ‘omdat het de motivatie van de ongeveer honderd vrijwilligers sterk zou verminderen, waardoor ons probleem nog groter zou worden en de kosten verder zullen stijgen’, aldus de antwoorden van het college aan Van der Zee.

De gemeente is overigens wel bereid om het Dieren Opvang Centrum (DOC) Enschede tegemoet te komen in de kosten voor opvang van zwerfdieren. ‘Ons voornemen is de problematiek rond de zwerfkatten mee te nemen in het nog dit jaar af te sluiten contract voor de opvang van gevonden dieren met het DOC Enschede.’
 
  Vechthonden verscheuren katten
  Actie: twee katten halen, één betalen
  iCat trekt de wereld in

Gerelateerd

Sterilisatie van huiskatten verplicht in België?

Dierenbescherming: verplichte chip voor katten noodzakelijk

D66 Alphen wil katten en honden verplicht chippen

  

In onze shop
Trixie krabpaal marcela
Deze krabpaal van Trixie is strak, compact en biedt toch alles wat jouw kat nodig heeft. De krabpaal heeft een groot plateau welke is voorzien van zacht pl...
EUR 83.75
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed