Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Kattenmoordenaar gepakt dankzij online speurtocht

 
Post datum: 7/25/2005    Door: admin    3064 keer bekeken    
 
Dankzij een speurtocht op het internet die werd georganiseerd op weblogs en online fora zijn de makers geïdentificeerd van een filmpje waarin een jonge kat op gruwelijke wijze wordt afgeslacht.

Op de beelden is te zien hoe een onbekende man met een mondmasker op jacht gaat naar het poesje. Eerst zorgt hij ervoor dat de kat z'n oriëntatie kwijt is door het dier op z'n arm te nemen en meerdere keren rond z'n as te draaien. Nadien legt ie de verdoofde kitten op een tafel en probeert hij het dier met een bot mes in de keel te snijden. Omdat dat niet onmiddellijk lukt, moet hij verschillende keren proberen. De doodsstrijd van de kat wordt uitgebreid gefilmd. Als het katje eenmaal dood is, legt hij het dode diertje bij een andere poes. Die geeft het levenloze dier nog likjes.

Toen het filmpje werd gepubliceerd op de Amerikaanse gruwelsite Ogrish, raakte het verhaal in een stroomversnelling. De site loofde prompt een beloning uit van duizend dollar voor de tips die zouden leiden tot de aanhouding van de daders. Die actie van Ogrish was nogal opmerkelijk omdat de site eerder onder meer filmpjes van onthoofdingen publiceerde en niet snel klaar staat met een moreel oordeel.

Binnen de kortste keren gaven verschillende Belgische en Nederlandse surfers (het filmpje was blijkbaar afkomstig van een pandora-adres) gehoor aan de oproep. Toen enkele andere weblogs zoals Geenstijl.nl nog een extra beloning uitloofden aan al wie de identiteit van de daders kon achterhalen, was er al snel sprake van een heuse online klopjacht.

Het duurde nauwelijks enkele uren totdat de eerste verdachte was geïdenticifeerd via achtergelaten boodschappen op fora en een profiel op een communitywebsite. Enkele surfers slaagden er zelfs in foto's en een online archief van de vermeende daders te ontdekken.

Toen één iemand het hotmail-adres van één van de twee had gevonden, kon de redactie van Geenstijl contact opnemen. Uit die gesprekken bleek dat het filmpje blijkbaar op het internet gezet is door een jongen van 15 ui Aalst. Hij is inmiddels door de politie opgepakt voor ondervraging. De jongen verklaarde dat hij de beelden heeft gekregen van ene vriend uit het West-Vlaamse Gullegem. De jogenman uit Aalst zou het filmpje enkel op het internet geplaatst zijn en dus verantwoordelijk zijn voor de verspreiding ervan.

De 26-jarige man die het poesje mishandelde is dus afkomstig uit het West-Vlaamse Gulleghem. Hij beweert dat het poejse ziek was en dat ie het uit z'n lijden wilde verlossen. In een reactie zegt ie onder meer hetvolgende: ¨Ik geef toe, mijn daad en dat filmke en de bijhorende foto's die ik maar niet zal publiceren zijn zeker niet normaal, maar ik zou het nu ook niet als ziekelijk bestempelen. Dat katje was heel waarschijnlijk ten dode opgeschreven, ik heb de lijdensweg ingekort, de manier waarop is inderdaad wel voor discussie vatbaar. Waarom filmen en foto's nemen? Een morbide fascinatie, en het zijn allemaal onderwerpen die mij aanspreken, de dood, fotografie, het lijden... En net als Alien vind ik het ook iets hebben, een vorm van drama.¨

De jongeman uit Aaalst is intussen opgepakt en verhoord door de politie. De 26-jarige uit Gullgem Hij heeft zich naar verluidt zelf aangegeven bij de politie. Het parket van Kortrijk heeft een onderzoek gestart.
 
  GPS voor hond en kat
  Terreurkat valt in bos lopende vrouw aan
  Ruzie over honden en katten

Gerelateerd

7 katten afgeslacht en gespietst op staak

De Poezenweide opent grote online kattenwinkel!

Speurders-actie tegen online puppyhandel

Katten in Drouwenermond sterven gruwelijke dood

  

In onze shop
Krabpaal aswan
Deze krabpaal is voor uw kat een waar speelparadijs. Krabpaal Aswan is een stijlvolle klassieke krabpaal met een brede tussenstuk waarin uw kat kunt schuil...
EUR 54.95
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed